Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Büyükçekmece Belediye Başkanı’nı isyan ettiren Mimar Sinan Köprüsü, üstünden kamyon geçerken beşik gibi sallanıyor.

        Esra BOĞAZLIYAN / HT GAZETE

        Önceki gün, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün Mimar Sinan Köprüsü’yle ilgili uyarısını taşımıştım manşete hatırlarsanız. Başkan, her yanı hasar gören köprünün çökme tehlikesi taşıdığını söylüyor ve “Kendini bile taşıyamayan köprü yıkılırsa büyük bir facia yaşanır” diyerek yetkilileri göreve çağırıyordu.

        ÇÖKMELER VAR

        Başkanın bu isyanının ardından, çevre sakinlerinden de çok sayıda mesaj aldım. Tabii eleştiriler bu kadar artınca, Şikâyet Hattı ekibinin de köprüye gidip gözlem yapması farz oldu ve arkadaşımız Can Mete, soluğu Büyükçekmece’de aldı. Köprünün hali, tam da başkanın anlattığı gibiydi. Kolonlar aşınmış, demirler görünüyor, hatta kısım kısım çökmeler oluşmuştu. En ürkütücü olanı da kamyonların geçişiyle birlikte köprünün beşik gibi sallanmasıydı. Uzun lafın kısası köprünün hali hal değildi ve bu manzara herkesi korkutuyordu. Fotoğraflarda da açıkça görüldüğü üzere köprünün beklemeye tahammülü yok. İvedilikle harekete geçilmeli ve yenileme yapılmalı. Bu arada, Mimar Sinan Köprüsü’ndeki riskin TBMM gündemine de taşındığını öğrendim. Umarım bir an önce sonuç alınır. Çok geç olmadan...

        ‘ÇÖKERSE BÜYÜK FELAKET YAŞANIR’

        Köprüdeki tehlikeye dikkat çeken Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün uyarılarını önceki gün manşete taşımıştım. Başkan Akgün, “Köprü çökerse büyük felaket yaşanır” diye yetkilileri göreve çağırmıştı.

        Metrobüsün kronik problemi: Asansör

        Yıllardır yazıp çiziyorum, toplu ulaşımın engellilerin ihtiyaçlarını tam olarak karşılayamadığını... Evet, son yıllarda önemli çalışmalar yapılıyor fakat hâlâ asansörü, yürüyen merdiveni olmayan metrobüs durakları var. Olanlar da doğru düzgün çalışmıyor ne yazık ki. Hal böyle olduğundan engellilerin payına da çile çekmek düşüyor. Bakın birkaç gün önce, engelliler bu çalışmayan asansörler için bir eylem yaptı.

        ŞİKÂYET YAĞIYOR

        Şirinevler’de... Metro ve metrobüse giden üstgeçidin aylardır çalışmayan asansörü için... “Sesimizi duyun, bizimle ilgilenin” diye haykırdılar. Ancak kentteki tek asansör sorunu Şirinevler’de yaşanmıyor. Avcılar, Çağlayan ve Beşyol duraklarından da sık sık asansörlerin arızalanması ve uzun süre de tadilata alınmamasıyla ilgili şikâyetler geliyor. Korkarım bu gidişle de bu şikâyetler gelmeye devam edecek...

        Otobüs nerede duracak?

        İstanbul trafiğinin en önemli dertlerinden biri de otobüs duraklarının işgali. Bakın bu yukarıdaki fotoğraf, Mecidiyeköy Viyadüğü’ndeki otobüs durağında çekildi. Adı otobüs durağı ama taksi durağına dönüşmüş durumda. Taksiler art arda durağa sıralandığından otobüs orta şeritte duruyor. Yolcular araçların arasında cambazlık yaparak otobüse binmeye çalışıyor. Ve bütün bu olup bitenler trafik ekipleri tarafından görünmüyor...

        Pes! Yan yolda bile işgal

        İşgal demişken... Bir de bitmek tükenmek bilmeyen yol işgalleri var malum... Ara sokakları filan geçtim, artık ana arterlerde bile birkaç şerit otoparka çevriliyor. Misal, Şirinevler E-5 yan yolda... Araçların iki şerit halinde yol kenarına park etmesi, zaten daracık olan yolu iyiden iyiye kapatıyor. Minibüslerin de güzergâhı olan yolda, trafik keşmekeşi hiç eksik olmuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ