Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Adana'da kız çocuğuna istismarda bulunan 10 kişi tutuklandı

        Neşet KARADAĞ / HABERTÜRK

        Adana'nın Yumurtalık İlçesi’nde 14 yaşındaki ortaokul öğrencisi S.G.’ye cinsel istismarda bulunanların sayısı 34’e çıktı.

        Aralarında bir partinin ilçe başkanının da bulunduğu iddia edilen toplam 10 kişi tutuklanırken, 9 kişi aranıyor, 9 kişi serbest bırakıldı, 6 kişinin ise sorgusu sürüyor. Küçük kız devlet korumasına alındı. Adana’nın Yumurtalık İlçesi’ndeki utanç olayının ayrıntıları ortaya çıkarken, ortaokul öğrencisi kız çocuğu S.G.’nin nasıl kandırılıp erkeklere para karşılığı pazarlandığı belirlenmeye başladı. İlçeye bağlı bir köyde ailesiyle yaşayan 8’inci sınıf öğrencisi S.G. taşımalı eğitimle her gün okula gidip gelirken İ.Ş. ve N.R. ile tanıştı. Bu 2 şüpheli, iddiaya göre, küçük kıza zorla fuhuş yaptırmaya başladı. Yaklaşık 25 gün önce S.G., okul çıkışı evine gitmeyerek bir kız arkadaşının evinde kaldı. S.G., arkadaşı ile sohbet ederken bazı erkeklerle önce zorla cinsel ilişkiye girdiğini ardından bu kişilerin kendisini para karşılığı ilişkiye zorladığını söyledi.

        ARKADAŞI ÖĞRETMENE ANLATTI

        S.G.’nin arkadaşı önce durumu sınıf öğretmenine ardından da birlikte okul müdürüne anlattı. Okul müdürü, ilçe emniyet müdürlüğüne giderek bilgi verdi. Polis, S.G.’nin ailesine de ulaşıp yaşananlar hakkında bilgilendirdi. Kız çocuğu, devlet koruması altına alınırken çocuk şubede psikolog eşliğinde yaşadığı korkunç olayları sosyal hizmetler uzmanına ayrıntılarıyla anlattı.

        TEK TEK İSİMLERİNİ VERDİ

        Kendisini kandırıp tecavüz eden ve para karşılığı ilişkiye girdiği kişilerin tek tek isimlerini veren küçük kız, isimlerini hatırlamadıklarının da çalıştıkları yerleri gösterdi. Küçük kıza iddiaya göre, ilçedeki bir partinin ilçe başkanının kandırıp pansiyona götürerek zorla tecavüz ettiği de ortaya çıktı. Ayrıca, para karşılığı ilçedeki işyeri sahiplerinin, öğrenciler ile zorla cinsel ilişkiye girdiği iddia edildi.

        SERİ OPERASYONLAR

        Ortaokul öğrencisinin ifadeleri üzerine cumhuriyet savcısının talimatıyla soruşturma başlatıldı. Önce küçük kızı fuhuşa sürüklediği iddia edilen İ.Ş. ve N.R. yakalandı. Adliyeye sevk edilen 2 kişi tutuklanırken, S.G.’ye cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen kişilere yönelik ikinci operasyon başlatıldı. Küçük kızı, Kuşadası’na götürüp para karşılığı erkeklere pazarlamak isteyen biri kadın 2 kişi ile aralarında küçük kıza tecavüz ettiği iddia edilen bir partinin ilçe başkanı olduğu belirtilen V.Y.’nin de bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı. Bunlardan V.Y.’nin de aralarında bulunduğu 8 kişi tutuklandı. 9 kişi ise serbest bırakıldı. Önceki gün ise 3’üncü bir operasyon daha yapıldı. Hakkında yakalama kararı çıkarılan 15 kişiden 6’sı yakalandı. 6 kişinin emniyetteki sorguları sürerken 9’unun ise yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ