Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Basın olmasaydı ezanı ben okurdum"

        Yalova Belediyesi Şehir Tiyatrosunun yeni sezon açılış törenine katılan Günay, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, ''tiyatrolara yeteri kadar ilgi gösterilmediği'' şeklinde çıkan haberleri değerlendirdi.

        Günay, 2009 yılının devlet tiyatrolarının kuruluşunun 60. yılı olduğunu anımsatarak, ''60. yılda, 2009'un sonuna kadar tiyatro sayımızı 60'a çıkarmaya çalışacağız. Bir yandan tiyatroların kapandığı, bu 59. ve 60. hükümet döneminde yeteri kadar ilgi gösterilmediği konusunda bazı rivayetler var. İyi niyetli olmayan rivayetler... Ben size gerçeği söylüyorum. Somut yer adlarıyla birlikte yaptıklarımızı ve yapmaya niyetlendiklerimizi söylüyorum'' dedi.

        Günay, daha sonra Yalova Belediyesi Şehir Tiyatrosunca sahnelenen, Haldun Taner'in ''Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım'' adlı oyununu izledi.

        Tiyatrodaki çalışmalar hakkında tiyatro ve sinema oyuncusu Salih Güney'den bilgi alan Günay, daha sonra da Altınova ilçesine geçerek burada restore edilen tarihi Hersekzade Ahmet Paşa Cami'nin açılışına katıldı.

        ''Cami demeden, medrese demeden, kilise demeden, ayrımsız, Anadolu topraklarında ne varsa, tarihi olarak, kültür olarak sahip çıkmaya çalışıyoruz. Gelirken üzüntü içinde gördüm; her Anadolu'ya araçla seyahatimde de aynı üzüntüyü taşıyorum. Bu topraklara yapılan en büyük kötülük, özellikle son 50 yıldır yaşadığımız bu çirkin yapılaşma. Depremlerden büyük zarar görmemize de bu çirkin, talancı mimari sebep oldu. Topraklarımızın ziyan olmasına da bu çirkin mimari sebep oldu ve oluyor. Biz eğer Türkiye'yi bir kültür devleti, Türkiye'yi bir turizm ülkesi haline getirmek istiyorsak tarihimize sahip çıkacağız, doğamıza sahip çıkacağız, toprağımıza sahip çıkacağız, insanımıza sahip çıkacağız ve Türkiye'yi yeni baştan yaşanılabilir bir mekan haline dönüştürmeye çalışacağız.''

        Açılış kurdelesini kestiği camide incelemelerde bulunan Günay, cami müezzini Abit Duman'ın okuduğu duayı da dinledi.

        Tarihi caminin içinde müezzinin okuduğu ezanı dinleyen Bakan Günay, yanındakilere dönerek, “Basın mensupları dışarıda olsaydı, ezanı ben okurdum” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ