Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Gezi Davasında Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi'nin eski imamı tanık olarak dinlendi

        Taksim'deki Gezi Parkı odaklı eylemlerle ilgili 7'si yabancı uyruklu 255 sanığın yargılandığı davada tanık olarak dinlenilen Bezm-i Alem Valide SultanCamisi'nin eski imamı Halil Necipoğlu, "Bana sarhoş oldukları izlenimi veren kişilericamiiçinde de dışında da gördüm" dedi.

        İstanbul 55. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 14 sanık katıldı. Daha önceki ara karar gereği tanık olarak dinlenilmesine karar verilen Dolmabahçe'deki Bezm-i Alem Valide SultanCamisi'nin eski imamı Necipoğlu da duruşmada hazır bulundu.

        Duruşmada beyanının sorulması üzerine, soruşturmalar kapsamında daha önce verdiği ifadeleri tekrar ettiğini belirten Necipoğlu'na, sanık avukatlarınca sorular yöneltildi.

        Necipoğlu,camiiçerisindeki gazın dışarıdan geldiğini vecamide alkol alan kimseyi görmediğini anlatarak, "Ancak bana sarhoş oldukları izlenimi veren kişilericamiiçinde de dışında da gördüm" dedi.

        Tanık olarak dinlenilencaminin temizlik görevlisi Yaşar Tüylü decamiye gelenler arasında yaralı ve baygın olanlar bulunduğunu kaydederek, dışarıdancamiye biber gazının girdiğini, yoğunluğun zaman zaman arttığını anlattı.

        Tıbbi malzeme, yiyecek ve içeceklerin hasırlarla ayakkabılıkların üzerine konulduğunu vecamiye sürekli gelip gidenler olduğunu aktaran Tüylü, bir soru üzerine,camide kadınlar bölümünde camın önünde kırmızı bira kutusu gördüğü ama kimin koyduğunu görmediğini söyledi.

        Tanık anlatımlarının ardından davaya ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, çağrıldıkları halde duruşmaya gelmeyen müşteki ve tanıkların zorla getirilmesi için yazı yazılmasına hükmederek, duruşmayı erteledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ