Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Uğur Kurt davasında sanık polis memurunun tutuklanma talebi reddedildi

        Elif Buse KARĞIN - İSTANBUL

        İstanbul Okmeydanı'nda çıkan olaylar sırasında bir yakınının cenazesi için gittiği cemevi bahçesinde polisin açtığı ateş ile başından vurularak ölenUğurKurtDavası'nda tanık olarak dinlenen Doktor Hülya Özcan "Vurulmuş yerde yatıyordu. Ayağımızın önüne gaz atıldı. Büyük bir panik yaşadık. 20 yıllık meslek hayatımda ilk defa bir hastayı bırakıp, kaçmak zorunda kaldım" dedi.

        "PANİK NEDENİYLE KAÇTIM"

        İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen duruşmadaUğurKurt'un ailesi ve avukatları ile tutuksuz sanık polis memuru Sezgin K. hazır bulundu.Kurt'un annesinin cenaze töreni için hazır bulunduğu doktor Hülya Özcan, mahalle sakini Yusuf Gülen ve polis memuru Burak Aytekin tanık olarak dinlendi. Vurulmasının ardındanUğurKurt'a ilk müdahalesini yapan doktor Özcan,"Annemin cenaze töreni için akrabalarımla beraber cemevine gittim. SonradanUğurKurtolduğunu anladığım uzun boylu, güzel birisi geldi ve bana içtenlikle baş sağlığı dileyerek yanımdan ayrıldı. İki dakika sonra hem göstericileri gördüm hem silah seslerini duydum. Bir anda ortalığı duman kapladı. Cemevinin içerisine kaçmıştık. Biri vuruldu denilince dışarı çıktık. Az önce bana başsağlığı dileyenUğurKurtvurulmuş yatıyordu. Ağzından kan geliyordu. Ensesinden yaralanmıştı. Panikle hep beraber polise bağırdık. Ama yardım gelmedi. Ayağımızın önüne gaz atıldı. Büyük bir panik yaşadık. 20 yıllık meslek hayatım boyunca ilk defa bir hastayı bırakıp kaçmak zorunda kaldım" diye konuştu.

        "CEMEVİNE DOĞRU ATEŞ ETTİ"

        Tanık Yusuf Gülen de "Polis aracı akrepe 15-20 metre uzaklıktaydım. İsabet eden molotofla aracın ön tarafı ateş aldı. Şoför, araçtan inerek alevleri söndürmeye çalıştı. Aracın sağ kapısının açık olduğunu, kapıyı kendine siper eden birinin iki eli ile tutup, cemevine yöneltmiş olduğu tabancası ile dört el ateş ettiğini gördüm. Bu aracın arkasında bir akrep daha vardı. O araçtan 'yapma' diye bağırıldığını duydum. Bunun üzerine ateş eden kişi, silahını havaya doğru ateşlemeyebaşladı. Sonra ‘çocuk vuruldu' denildiğini duydum, cemevine gittim. Ambulans yirmi dakika sonra geldi. Ambulans şoförü, polisin geçişlerine izin vermediğini söyledi" dedi.

        "SANIĞI HAVAYA ATEŞ EDERKEN GÖRDÜM"

        Olay sırasında molotof kokteylinin isabet ettiği polis aracının içinde olan polis memuru Burak Aytekin de "Aracın içi yanmaya başladı. Yangın tüpüne elimi uzattım ancak elim yandığı için kullanamadım" dedi. Aracın içinden çıktıktan sonra arkada olan polis aracının arkasına koştuğunu anlatan tanık polis, "Bu sırada silah sesleri gelmeye başladı ve bulunduğumuz yere molotof atılmaya devam ediyordu. Ben bir iki dakika aracın arkasında kalmış oldum. Sanık, yanına gittiğimde havaya ateş ediyordu" şeklinde konuştu.

        "TUTUKLANSIN"

        Kurtailesinin avukatı Turgut Kazansanık polisin olası kastla öldürme suçunu işlediğini bu nedenle tutuklanmasını istediklerini bildirdi. Kazan, "Polis cinayetlerine dur denilmesi gerekmektedir"dedi.Kurt'un eşi NarinKurt"Olayın üzerinde bir yıl geçti. Hayatımız karardı. Sanığın serbest olmasını istemiyorum. Tutuklanmasını talep ediyorum" diye konuştu.Anne GüllünazKurtise "Tutuklanmasını istiyorum. Çocuğumun hiçbir suçu yoktu. Sanık polisin elini kolunu sallaya sallaya gezmesini istemiyorum. Gereken cezayı alsın" şeklinde konuştu. Mahkeme, sanık polis Sezgin K.'nın tutuklanması talebini reddederek, duruşmayı erteledi

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ