Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik "Biz herkese eşit davrandık"

        Aksu, AK Parti Batman İl Teşkilatı'nca düzenlenen Siyaset Akademisi ile Ankara Etimesgut Belediyesi'nce Aydınkonak'ta yapılan sentetik çim futbol sahasının açılışına katılmak üzere Batman'a geldi. Aksu'ya Batman Milletvekilleri Ahmet İnal ve M. Emin Ekmen'in yanı sıra Diyarbakır Milletvekilleri Ali İhsan Merdanoğlu ve Osman Aslan eşlik etti.

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aksu, partisinin il binasında partililere hitaben yaptığı konuşmada çarpıcı açıklamalarda bulundu. Adalet ve eşitlik vizyonuyla kurulan AK Parti'nin iktidar döneminde kendi partilerinden olmayan tüm unsurlara eşit yaklaştığını ifade eden Aksu, bu sayede halktan büyük destek aldıklarını belirtti. Aksu, son zamanlarda bazı basın-yayın organları tarafından bilinçli bir kampanyaya tabi tutulduklarını söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın demokratikleşmede, özgürlüklerin genişletilmesinde attığı cesur adımlara rağmen söylemlerinin çarpıtılarak farklı yerlere çekildiğini ileri süren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, "Biz ne isek oyuz. Başbakanımızın Obama veya Bush'a benzetilmesine verdiği en güzel cevaptır. Bizim başkası olmaya niyetimiz yok." dedi.

        Ayrıca, "Ya sev, ya terk et" gibi söylenmeyen bir sözü Başbakan Erdoğan'a itham edildiğini aktaran Aksu, "Eğer tek ülke, tek bayrak, tek millet ve tek vatan söylemleri ile bundan rahatsız olanlara bu mesajı vermiştir ki; bunu yıllardır her zaman söylüyor. Neden şimdi çarpıtılıyor" diye bazı basın kuruluşlarına sitem etti.

        Son zamanlarda Türkiye'de bir etnik çatışma çıkarma niyetinde olanların olduğuna dikkat çeken Aksu, bunun yalan kampanyaları ile desteklendiğini kaydetti. Hatta mecliste bulunan Kürt milletvekillerine Başbakan'ın ayrı bir sevgisi olduğunu söyleyen Aksu, "Zaman zaman meclis kulislerinde bazı milletvekilleri birbirine takılır. Başbakan Kürt milletvekillerine fazla ilgi gösterince bazı milletvekilleri 'anneannemizin annesi de Kürt' şeklinde espri yaparlar. Bizim birbirimizden ayrımız gayrımız yok" dedi.

        "KÜRTÇE TELEVİZYON VE KÜRTÇE DİL SERBESTLİĞİ AK PARTİ İLE BAŞLADI"

        İktidara geldikleri günden bu yana düşünce ve fikir özgürlükleri, farklı kültür ve yaşam biçimlerini bu ülkede serbest kılacak adımları attıklarına değinen Aksu, "Daha önce birkaç saat ile sınırlı olan Kürtçe televizyon artık 24 saat esaslı olacak. Batman dâhil birçok ilde Kürtçe Dil Kursları açtık. AK Parti ile Türkiye'de bir değişim ve bir özgürlük rüzgârı esti. Herkesi kucakladık. Belki de on yıllarca sürecek süreci birkaç yılda gerçekleştirdik" şeklinde konuştu.

        Partililere seslenen Aksu, "Moralinizi bozmayın. Rahat olun, müsterih olun. Bu iftira ve linç kampanyaları boşa çıkacaktır" ifadelerini kullandı.

        "ETNİK MİLLİYETÇİLİK BİZDE KESİNLİKLE YASAK"

        İktidar olduklarından bu yana hiçbir anlamda değişikliğe gitmediklerine işaret eden Aksu, AK Parti'nin Güneydoğu politikasının değiştiğini söyleyenlere gönderme yaparak, "Bu bizi çekemeyenlerin, halktan destek aldığımızı görenlerin iftiralarıdır. Kimse bunlara aldanmasın. AK Parti'nin Güneydoğu politikası kesinlikle değişmemiştir. Hatta en iyi ayrıcalıklar bu bölgeye yapılmıştır. Her zaman pozitif ayrımcılığa tabii tutulmuştur. Bu ortadadır. Yatırımlarımızla, çalışmalarımızla, her türlü desteklerimizle göz önündedir" diye konuştu.

        "DENGİR MİR MEHMET FIRAT OLAYI ÇARPITILIYOR"

        Yıllardır beraber çalıştıkları en yakın arkadaşı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın defalarca sağlık sorunları yüzünden istifa etmek istediğini, ancak son kez aşırı ısrarı ile görevini bıraktığını söyleyen Aksu, bunun aksi yönündeki söylemler ısrarla yanlışların politikasını sürdürmek isteyenlerin bir kampanyası olduğunu söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ