Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Doğalgazlı evlere kömür dağıtıyorlar"

        CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, ellerinde çok sayıda belgeli yolsuzluk dosyası bulunduğunu, bu belgeleri kamuoyuyla paylaşacaklarını bildirdi.

        Kılıçdaroğlu, partisinin Afyonkarahisar İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, hükümetin ekonomik kriz karşısında takındığı tavrı eleştirdi.

        Türkiye'nin akademisyenlerinin, iktisatçılarının, iktisatçı köşe yazarlarının birçok kez Hükümeti ekonomik kriz konusunda uyardığını, özellikle CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın son derece iyi niyetle ''ekonomik krize karşı ciddi önlemler alınması gerektiğini'' ısrarla dile getirdiğini belirten Kılıçdaroğlu, ''Ama Başbakan Recep Tayyip Erdoğan muhalefetten gelen önerileri çok ciddiye almadığı için kriz biraz daha ağır yaşandı'' dedi.

        Başbakan Erdoğan'ın ekonomik krizin farkına çok geç vardığını savunan Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

        ''Başlangıçta Başbakan, ekonomik kriz bizi teğet geçecek diye bir söylemde bulunmuştu ama bugün geldiğimiz noktada bu söylemin ne kadar yanlış olduğu ortaya çıktı.

        Diliyoruz ve umuyoruz ki bu kriz Türkiye'de ciddi bir yoksullaşma süreci başlatmaz. Çünkü bu süreç, Türkiye ekonomisinin önemli ölçüde geriye gitmesini sağlayan bir süreç olabilir. İş adamlarımızın iyi niyetle yaptıkları uyarılar da Hükümet tarafından ciddiye alınmadı ama geldiğimiz noktada Hükümetin yetersizliği ortaya çıktı. IMF ile bir anlaşma yapmak istiyorlar. Başbakan ilk önce IMF'ye karşı çıkacak gibi oldu ama sonunda görünüyor ki IMF'ye teslim olacak.''

        ''ÇOK SAYIDA YOLSUZLUK DOSYASI VAR''

        Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan CHP Grup Başkanvekili Kılıçdaroğlu, ''Şimdi elimizde çok sayıda yolsuzluk dosyası var. Bu dosyaların tümü belgeli. Belgeleri kamuoyuna açıklayacağız'' dedi.

        Ellerinde İstanbul, Yozgat ve Adana belediye başkanlıklarıyla ilgili dosyalar bulunduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

        ''Bunları önümüzdeki günlerde anlatacağız. Biz şunu istiyoruz, Türk siyaseti yolsuzluklardan arınmalıdır. AKP Hükümeti de yolsuzluklardan arınmalıdır. CHP olarak biz nasıl yolsuzluklara karşı çıkıyorsak, AKP Hükümeti de karşı çıkmalıdır. Yolsuzluk yapanları bir siyaset kurumu, bir siyasal parti kendi bünyesinde barındırıyorsa, o yolsuzluklara destek vermiş olur. Ben Ali Bayramoğlu'nun hayali ihracat yaptığını gayet iyi biliyorum. Peki nasıl oluyor da Ali Bayramoğlu AKP'de milletvekilliği görevini sürdürüyor. Dosyası Yargıtayda, benzer olaylar yine AKP'nin içinde var. Başka milletvekilleri için de ciddi dosyalar var ama bunları yeri ve zamanı gelince kamuoyuyla paylaşacağız.''

        ''DOĞAL GAZLI EVLERE KÖMÜR DAĞITIYORLAR''

        Hükümetin Ankara Çankaya semtinde doğal gaz kullanılan evlere kömür dağıttığını öne süren Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

        ''AK Parti Hükümeti ne söylüyorsa, tersi olmuştur. Seçim için harcama yapmıyoruz diyorlar, yaptıklarını hepimiz biliyoruz. Bütün sorun şu, yapılan harcamalar gerçekten de yoksul insanlar için yapılan harcamalar mı? Evinde doğal gazı bulunana siz kömür yardımı yapıyorsanız o zaman bu yanlıştır. Sizin yoksul insanlara ulaşmanız lazım. O insanların yoksulluğunu teşhir etmeden, o insanların toplumdaki onurunu koruyarak yardım yapmanız lazım. Eğer siz yoksulluğu teşhir edip onu siyaset malzemesi haline getirirseniz, o zaman o yoksulla alay etmiş olursunuz.''

        İslamiyette ''bir elin verdiğini diğer elin bilmemesi gerektiği'' yönünde kural olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

        ''İslami kimliğini çok fazla öne çıkaran AKP'ye baktığınız zaman bu kural tamamen ters düz edildi. Yoksul insanlara yardım yapılırken onların teşhir edildiği, onların kamuoyu önüne çıkarıldığını görüyorsunuz ki bu doğru değil. Siyaset kurumunun da buna dikkat etmesi lazım. Bireyin ve ailenin onurunu koruması lazım. O nedenle AKP Hükümeti bir politika izlerken, bu politikanın Türk ahlak ve geleneğine uymadığını söylememiz gerekiyor.''

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ