Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kurban keserken, kalp krizi geçirip öldüler !

        İzmir, Antalya, Kayseri, Adana, Sakarya, Zonguldak, Karabük, Düzce ve Kütahya'da kurban kesimi sırasında 522 kişi kendini yaraladı. Kayseri'de 2 vatandaş, kurban keserken, kalp krizi geçirip öldü.

        İzmir'deki hastanelerin acil servislerine el ve ayak kesikleri ile kurbanlıkların yol açtığı yaralanmalar sebebi ile öğle saatlerine kadar 100 kişi mürâcaatta bulundu.

        ANTALYA Antalya'da, Kurban Bayramı'nın ilk günü kurban keserken çeşitli yerlerinden yaralanan 3'ü kadın 49 kişi, Antalya Devlet, Atatürk Devlet ve Akdeniz Üniversitesi hastanelerinin acil servislerine başvurdu.

        Antalya Büyükşehir Belediyesi ve alt kademe belediyelerinin kurduğu kurban kesim yerlerine rağmen, bazı vatandaşların kurbanlarını, cadde ve sokak aralarında kestikleri görüldü. Tüm uyarılara karşın çocukların da kurban kesim alanlarına getirildikleri dikkat çekti. Vatandaşların bazılarının, satış yerlerinden bayramın ilk günü aldıkları kurbanlarını otomobillerinin bagajına koyarak götürmeye çalışmaları da ilginç görüntüler oluşturdu.

        KAYSERİ Kayseri'de, kurban kesimi sırasında 120 kişi, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinin acil servisine geldi. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile bazı özel hastanelere giden vatandaşlarla birlikte, yaralananların sayısı 150'yi buldu. Birçoğu kesim sırasında ellerini veya parmaklarını keserken, bazıları da kurbanlıkların boynuz ve ayak darbeleriyle yaralandılar. Kurban kesmeye çalışırken aldığı boynuz darbeleriyle bacağı kırılan öğretmen Kerem Özdin de Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.

        Kurban kesimi sırasında bazı kasaplar saati 60 YTL'ye iş makinesi kiraladılar. Kasaplar, büyükbaş hayvanların kesiminde iş makinelerinden faydalanarak işlerini kolaylaştırdılar.

        ADANA Adana'da kurban kesimi sırasında ellerini ve parmaklarını yaralayan 62 kişiden 30'u Numune, 15'i Adana Devlet, 15'i Çukurova Devlet, 2'si de Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı hastanesine başvurdu.

        SAKARYA-DÜZCE-KÜTAHYA-KARABÜK Ellerini bıçakla keserek ya da kurbanlıkların boynuz ve tekme darbeleriyle yaralanan Düzce'de 48, Kütaya'da 73, Sakarya'da 22, Karabük'te de 7 kişi kişi hastenelere başvurdu.

        ZONGULDAK Zonguldak'ta kurban kesmeye çalışırken kendini yaralayan 6 kişi Atatürk Devlet, 5 kişi de Zonguldak Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne başvurdu.

        İçeriye girilmesi yasak olan Türkiye Taşkömürü Kurumu'na ait Havalandırma İstasyonu'nun bahçesinde kurbanlık kesen aile, kendilerini görüntülemek isteyen basın mensubunun üzerine yürümek istedi, daha sonra ise kesime devam ettiler.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ