Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Başbakan Davutoğlu: Bizim kapımız herkese açık

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, Darülaceze’deki iftar öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin koalisyon açıklamalarına ilişkin, "Biz, resmi görev Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından bize tevdi edildiği zaman da zaten çalışmalara başlayacağız. O ana kadar kapımız ve istişarelere herkese açıktır. Bütün parti genel başkanları ile tam bir açık yüreklilikle konuşacağım, görevi devraldığım zaman. Gidip, bu konuları kendileriyle bizzat en üst düzeyde konuşacağım. Bunun dışında çıkan haberlerin tümü sadece yorumdan ibarettir. Tabii bu yorumlar yapılabilir ama bizzat benim zikretmediğim hiçbir düşünce AK Parti'nin görüşünü temsil etmez" dedi.

        Davutoğlu'nun konuşmasında öne çıkan satır başları şöyler:

        Muhalefetin açıklamalarında iktidqar paylaşımı tavrı var.

        Bizim kapımız herkese açık. Kimseye kapıyı kapatmadık, spekülasyonlara mahal vermedik.

        Biz resmi görev tevdi edildiği zaman kapımız istişarelerimiz herkese açıktır. Bütün genel başkanlarla tam bir açık yüreklilikle konuşacağım. Bunun dışında çıkan tüm haberler yorumdur. Benim zikretmediğim hiçbir görüş AK Parti'nin görüşü sayılmaz.

        Salı günü, yeminle arkadaşlarımız kutsal göreve başlayacak. Hiçbir kimseye kapımızı kapatmadık. 'AK Parti şununla anlaştı' gibi haberler sadece temenni ve yorumdan ibarettir. Bu konularla ilgili gerekli açıklamaları ben yaparım.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ