Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Geçici Meclis Başkanı ve CHP'nin Meclis Başkan adayı olan Deniz Baykal, bugün siyasi parti liderleri ile görüşüyor

        CHP’nin Meclis Başkan adayı Baykal idün AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Bahçeli ve HDP Eşbaşkanı Demirtaş’tan randevu istemişti.

        İlk görüşmesini MHP lideri Devlet Bahçeli ile yapan Deniz Baykal, Başbakan Davutoğlu ile görüştü. Baykal son olarak da Selahattin Demirtaş ile bir görüşme gerçekleştirdi.

        İLK GÖRÜŞME BAHÇELİ İLE BAŞLADI

        CHP tarafından TBMM Başkanlığına aday gösterilen Antalya Milletvekili Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi TBMM'deki makamında ziyaret etti.

        Meclis'e saat 11.00'de gelen Deniz Baykal'ı Devlet Bahçeli, MHP grup odasının kapısında kapıda karşıladı.

        Grup Başkanvekili Oktay Vural da ikilinin görüşmesine katıldı.

        BAYKAL'DAN İLK AÇIKLAMA

        Görüşme sonrası açıklama yapan Baykal, "Kendisine, Meclis Başkanlığı yönetimine yönelik anlayışımı, Türkiye'deki siyasi tabloyu nasıl gördüğümü, ne gibi sorumlulukların, görevlerin bize düştüğüne inandığımı aktardım. Kendisini ayrıca önemli siyasi temaslar konusunda bilgilendirdim. Görevimi yaptığımı düşünüyorum. Seçime giderken önemli bir partimizin genel başkanı olarak Sayın Bahçeli'nin bu konuları benim ağzımdan duymasına ihtiyaç vardı diye düşünüyorum. Çok yararlı bir görüşme oldu benim için. Sayın Bahçeli'ye teşekkür ediyorum." dedi.

        Baykal, "Destek alabildiniz mi?" sorusuna, "Onları konuşmadık" karşılığını verdi.

        DENİZ BAYKAL, BAŞBAKAN DAVUTOĞLU İLE GÖRÜŞTÜ

        Geçici TBMM Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmek üzere Çankaya Köşkü'ne geldi. Davuroğlu ile Baykal'ın görüştü.

        Başbakan Davutoğlu ile görüşen Deniz Baykal çıkışta gazetecilere açıklama yaptı.

        Baykal; Koalisyon görüşmeleri ile Meclis Başkanlığı arasında bir bağlantı yok. CHP'nin herhangi bir parti ile koalisyon konusunda yaptığı bir görevlendirme de söz konusu değil. Sayın Başbakan'ın da aynı şekilde herhangi bir koalisyon çalışmasını sürdürmekte olmadığına dair kendisinden bilgi aldım. Koalisyon görüşmelerinin olması için Başkanlık Divanı'nın olması gerekiyor. Daha görevlendirme yapılmadı. Koalisyon görüşmeleri o zaman başlayacaktır. Takvim bu.Başkanlık Divanı'nı seçilmiş arkadaş yapacak.

        BAYKAL DEMİRTAŞ GÖRÜŞMESİ SONA ERDİ

        Deniz Baykal, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüştü.

        Baykal çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulundu

        Baykal; "Sayın Başkan'a teşekkür ediyorum. Bu bir nezaket ziyaretidir. Meclis Başkanlığı'na yönelik anlayışımı, değerlendirmelerimi içtenlikle anlattım.Nasıl bir Meclis Başkanlığı gerekiyor o konudaki anlayışımı söyledim. Ülke siyaseti ile ilgili pek çok konuyu da ele aldık.Kararı 550 milletvekili alacak. Ben bir aday olarak görevimi yapıyorum. Net ve şeffaf bir şekilde ne yapma peşindeyim, ne düşünüyorum bu konudaki düşüncelerimi açaıkça söylemem gerekir diye düşündüm ve şimdi de onu yapıyorum. Buna ihtiyaç var.Her partinin adayı var. Her parti kendi adayına oy vererek bu yolculuğa çıkacaktır. Meclis Başkanlığı'ndan çok Türkiye'de uzlaşmaya ihtiyaç var. Meclis Başkanlığı eninde sonunda bir şekilde çözülür.Meclis Başkanlığı seçimi de buna katkı yapıp yapmayacağı konusunda önemlidir.Genel ülke sorunları ile ilgili konuştuk. Her parti kendisi takdir edecektir tercihini.Bir formül önermek benim konumumda mümkün değil. Ama bir an önce bir uzlaşmaya ihtiyaç olduğu kanısındayım. Bu seçimler çok yüksek bir temsiliyet sağladı. Bu bir rekordur.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ