Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Cinsel tacizle suçlanan polisin vurduğu genç öldü

        Neşet KARADAĞ/ADANA

        Fatih Mahallesi'nde oturan Hassas Noktaları Koruma Şube Müdürlüğü'nde görevli bekar polis memuru Ragıp S., iddiaya göre, önceki gün komşularının kızı A.E.'yi evlerine çağırdı.Polis memurunun, cinsel organını gösterip tacizde bulunduğu iddia edilen kız çocuğu durumu anne ve babasına anlattı.

        Kızın ailesi ve mahalle sakinleri polis memurunun evini bastı. Dövülen polis memuru beylik tabancasını çekip rastgele ateş etmeye başladı. Çağatay Erdem, Bestami Şahin ile yoldan geçen Raşit Ünsat yaralanırken, polis memuru Ragıp S. olaydan sonra gözaltına alındı. Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralılardan Çağatay Erdem hayatını kaybetti.

        POLİSİN EVİ KUNDAKLANDI

        Erdem'in ölüm haberi üzerine mahalle sakinleri öfkelenip polis memurunun evini kundaklandı. Evdeki eşyaların büyük bir bölümü yanrken can kaybı olmadı. İtfaiye yangını kısa sürede söndürdü. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen polis memuru, cinsel taciz ve adam öldürme suçlarından tutuklandı. Polis memuru Ragıp S.'nin cinsel taciz suçlamasını kabul etmeyerek, "Evimi basıp beni dövdüler. Kaçmaya çalıştım, kurtulamadım. Ben de korkutmak için ateş ettim, öldürme kastım yoktu, üzgünüm" dediği öğrenildi.

        ‘POLİS ÖLDÜRMEK İÇİN NASIL ATEŞ EDER?'

        Adli Tıp Kurumu'na otopsi için kaldırılan Erdem'in cenazesini teslim alan baba Mehmet Ali Erdem, oğlunu öldüren polis memuruna tepki gösterdi. Ayakta durmakta ve konuşmakta güçlük çeken acılı baba, morga girip oğlunun cansız bedenini tabuta koydu. Tabutun cenaze aracına konulmasına da yardım eden baba, "Polis memuru nasıl öldürmek için insanlara ateş eder? Evladımı öldürdü. Buna polis denmez katil denir. En ağır cezayla cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ