Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan MHP lideri Devlet Bahçeli'ye jet yanıt

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Birlik Vakfı'nın Ankara Şubesi'nin düzenlediği iftar programında konuştu.Erdoğan, "DEAŞ ile Türkiye'yi aynı paranteze almak ahlaksızlıktır, namertliktir" dedi.

        İsim vermeden MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Twitter hesabından yaptığı açıklamalara yanıt veren Erdoğan, "Bazı siyasetçiler çıkıyor şunu söylüyor, güya şahsıma atıfta bulunuyor. "Sadece Araplarla Kobani'deki Telabyad'dakilerle uğraşanlar, Uygur Türklerini unutuyor" diyor. O zata söylüyorum, sen o Uygur Türklerinin yaşadığı yere hayatında bir kere gittin mi? Ama Tayyip Erdoğan gitti" ifadelerini kullandı.

        Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

        Türkiye gariplerin yurdudur, mazlumların umut ışığıdır. 4 yılı aşkın süredir kardeşlerimiz Suriye'de acı çekiyor. Kullandıkları oylara sahip çıkmak isteyenler Mısır hapishanelerinde çürüyor. En son 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi bu kardeşlerimiz Türkiye'den gelen haberlere kilitlenmiş durumda. Tüm sıkıntıların içerisinde bir istikrar ve güven abidesi olarak bir Türkiye var. Türkiye'nin anlamını sadece 78 bin kilometre kaleyle sınırlandıramayız. Bu ülkede yaşayan herkesin, sosyal dokunun güçlenmesine katkıda bulunması gerekiyor. Toplumun önünde olan siyasetçinin birinci görevi hakkaniyetten ayrılmamaktır.

        Siyasetin temeli ahlaktır, doğruluktur kamu yararını kendi çıkarının önüne koymaktır. Bir karalama kampanyası yürütülüyor asılsız haberleri gündeme taşıyarak vatandaşları sokağa çağırdılar.DEAŞ ile Türkiye'yi aynı paranteze almak ahlaksızlıktır, namertliktir.

        Bazı siyasetçiler çıkıyor şunu söylüyor, güya şahsıma atıfta bulunuyor. "Sadece Araplarla Kobani'deki Telabyad'dakilerle uğraşanlar, Uygur Türklerini unutuyor" diyor. O zata söylüyorum, sen o Uygur Türklerinin yaşadığı yere hayatında bir kere gittin mi? Ama Tayyip Erdoğan gitti. Daha önce söylemiştim, yine söylüyorum. Binlerce vatanlarından ayrılan Uygur Türklerine vatandaşlığa kabul eden ülke biz olduk. Sen neredeydin ya? Sen Başbakan Yardımcılığı yaptığın zaman acaba kaç kişiyi bu ülkede vatandaşlığa kabul ettin önce bunu söyle. Biz bunu yapmış ülkeyiz. Mazlumlara kapımızı şu anda 2 milyona nasıl açtıysak onlara da aynı şekilde kapımızı açtık. Biz burada ayrım yapmadık. Ölümden kaçanlara her zaman kapımız açık dedik.

        Bayırbucak Türkmenlerine yardım götürürken engel çıkaran paralel yapıya siz karşı çıktınız mı? Şimdi tweet atıyorsunuz. O tweetler bumerang gibi size döner.

        Son 5 ayda Kobani'ye 2000 TIR yardım malzemesi gönderdik.Kobani'de son saldırılarda hayatını kaybeden kardeşlerime Allah'tan rahmet diliyorum.

        Suriye'nin kuzeyinde ülkemizin güneyinde yeni bir devlet oluşmasına asla müsaade etmeyeceğiz.

        Gelen mülteciler için yaptığımız harcama 6 milyar dolar aştı. Biz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada Suriyeli ve Iraklı kardeşlerimize destek vermeye devam edeceğiz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ