Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bakanlık yapı ruhsatı verdi Beşiktaş Belediyesi mühürledi

        HABERTÜRK GAZETE

        Zabıta Amirliği Müdür Yardımcısı Selçuk Bartınlı, inşaatın kendi sorumluluk alanları içinde olduğunu ve ruhsatsız yapıldığını belirterek, “Yasal çalışma saatini ihlal eden firma 23.00’e kadar çalışıyor” dedi.

        Beşiktaş’ta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapı ruhsatı verilen ve yapımı devam eden akaryakıt istasyonuna, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi. Beşiktaş Belediyesi Zabıta ekipleri de karar üzerine akaryakıt istasyonu inşaatını mühürledi.

        Zabıta ekiplerinin inşaat alanını mühürlemesi sırasında inşaat firması ile belediye yetkilileri arasında kısa süreli tartışma yaşandı. İddiaya göre, Fulya Akaryakıt Sanayi ve Ticaret A.Ş. firması, bir süre önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yapı ruhsatı alarak, Fulya Dikilitaş Mahallesi, Hakkı Yeten Caddesi üzerine akaryakıt istasyonu yapmak için çalışma başlattı.

        Akşam saatlerinde inşaata gelen Beşiktaş Belediyesi yetkilileri, ruhsat alınmadığı gerekçesiyle inşaatı durdurup alanı mühürledi. Arazinin Beşiktaş Jimnastik Kulübü’ne ait olduğu ve kulübün arazideki çalışmanın durması için mahkemeye başvurduğu, alana daha önce de mühür vurulduğu belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ