Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem ‘Kaynanaya hakaret de boşanma nedeni’

        Fevzi ÇAKIR/ANKARA

        Karara konu olay, 2010’da Ankara’da yaşandı. R.Ü. ve F.Ü. çifti 20 yıllık evliliklerinde sorunlar yaşamaya başladı. Bir süre sonra R.Ü. “karısının asabi ve sorumsuz şekilde davrandığı, kendisine psikolojik baskı uyguladığı gerekçesiyle” evi terk ederek annesinin yanına yerleşti. Ayrıca 50 bin TL tazminat talebini içeren bir boşanma davası açtı.

        ‘KÖPEKTEN FARKIN YOK’

        Ankara 5. Aile Mahkemesi’nde görülen davada, R.Ü. “Karım bana sürekli hakaret ediyor. Ben çalışamıyorum karım çalışıyor, bu yüzden de bana baskı yapıyor. Bana, ‘Burası benim evim, sen kimsin, kapıma bağladığım köpekten farkın yok. Nereden geldiysen oraya defol’ şeklinde hakaret etti. Anneme de hakaret içerikli mesajlar gönderdi” dedi. Mahkeme, tek bir hakaret mesajının boşanmaya esas kabul edilemeyeceği gerekçesiyle davayı reddetti. R.Ü. kararı temyiz etti.

        Temyiz istemini görüşen Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin kararını bozdu. Kararda, “Davalı kadının, davacıya ve annesine gönderdiği hakaret mesajları tepki boyutunu aşmıştır. Taraflar arasında birliğin devamına imkân vermeyecek nitelikte geçimsizlik oluşmuştur. Boşanmalarına karar verilmeliydi” denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ