Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan azınlık hükümeti açıklaması: Bir azınlık hükümetinin Türkiye'nin sıkıntılarına çare olmaz

        HABERTURK.COM

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski milletvekilleriyle bir araya geldiği iftar programında konuştu. Bir azınlık hükümetinin Türkiye'nin sıkıntılarına çare olamayacağını dile getiren Erdoğan "Cumhurbaşkanı sıfatıyla bu konuda üzerime düşen görevleri yapıyorum, yapmaya devam edeceğim.Anayasanın verdiği yetkiler çerçevesinde ve milletimizden aldığımız güçle Türkiye'nin bu dönemi ya yeni hükümeti kurarak ya da kurulmaması halinde seçime giderek ama en sıkıntısız en hasarsız şekilde geçirmesini inşallah sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

        Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

        Millete hizmet yolunca emeklilik ya da atıl kalmayı kabul etmiyorum.Türkiye 7 Haziran seçimleriyle birlikte yeni bir döneme girdi. 3 Kasım 2002 seçimlerinin ardından başlayan tek parti iktidarları dönemi 7 Haziran'da sona erdi. Her seçim gibi bu seçim de milletimizin takdir ettiği şekilde neticelendi. Bize düşen bu takdire saygı göstermek ve ortaya çıkan fotoğrafa uygun şekilde yolumuza devam etmektir.

        "PARTİLERİMİZ İŞTE BÖYLE BİR İMTİHANLA KARŞI KARŞIYADIR"

        Siyasetin imkanları ve kabiliyetleri böyle dönemlerde çok daha fazla önem kazanır. Zor şartlar altında millete hizmet mücadelesini sürdürmek de takdir edilmesi gereken bir durumdur. Bugün Meclis'te temsil edilen siyasi partilerimiz işte böyle bir imtihanla karşı karşıyadır. Bu imtihanı başarıyla verenlerin önümüzdeki dönemde milletimizden hakettiği mükafatı alacaklarına inanıyorum. Bu süreçte kendi siyasi ve kişisel hesaplarını ülkenin ve milletin ihtiyaçlarının önüne koyanlar da hiç şüphesiz milletimizden gerekli karşılığı göreceklerdir.

        "AZINLIK HÜKÜMETİ TÜRKİYE'NİN SIKINTILARINA ÇARE OLMAZ"

        Bir azınlık hükümetinin Türkiye'nin sıkıntılarına çare olamayacağı kanaatindeyim. Türkiye'nin 1970'lerden itibaren tüm siyasi, sosyal, ekonomik, diplomatik sıkıntılarına da başarılarına da şahitlik etmiş birisi olarak bu sürecin en sağlıklı şekilde yürümesini arzu ediyorum. Cumhurbaşkanı sıfatıyla bu konuda üzerime düşen görevleri yapıyorum, yapmaya devam edeceğim. Millet bizi bu makama işte böyle günlerde ülkeyi sağ salim bir şekilde güvenli limanlara ulaştırmamız için getirdi.

        "YA YENİ HÜKÜMETİ KURARAK YA DA..."

        Anayasanın verdiği yetkiler çerçevesinde ve milletimizden aldığımız güçle Türkiye'nin bu dönemi ya yeni hükümeti kurarak ya da kurulmaması halinde seçime giderek ama en sıkıntısız en hasarsız şekilde geçirmesini inşallah sağlayacağız.Gerek bu süreçte gerekse bundan sonraki dönemde sizlerin fikirlerini değerlendirmelerini önemli buluyorum.

        MECLİS BAŞKANLIĞI SEÇİMİ

        Bugün Meclis Başkanlığımız için 1. tur seçimleri yapıldı. 1. turda beklenen neticeler ortaya çıktı. Yarın hayırlısıyla Mecli Başkanımız belirlenmiş olacak. Ondan sonra da Meclis'teki idari yapılanma süratle komisyonlarla birlikte onlar da gerçekleşmiş olacak. Daha sonraki süreçte bizler de üzerimize düşen görevi inşallah yapacağız. İşlerimizi istişare ile yürütmek bizim en önemli ayırt edici vasfımızdır. Türkiye'nin önümüzdeki dönemin mimarisini sizlerle beraber oluşturmak arzusundayım.

        Bakınız bugün Türkiye, bilhassa Suriye, Irak ve Ukrayna'daki gelişmelerden doğrudan ve çok derin şekilde etkileniyor. Yine küresel ekonomik krizin komşumuz Yunanistan başta olmak üzere çeşitli ülkelerdeki olumsuz etkilerini hep birlikte takip ediyoruz. Seçim döneminde şahit olduğumuz hadiselerin vehametinin farkındayız. Tüm bunlar Türkiye için iyi fotoğraflar değildir. Kapımıza dayanan sıkıntıların aşılmasında herkese, hepimize düşen görevler var.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ