Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika HDP Meclis Başkanlığı seçiminde Deniz Baykal'ı destekleme kararı aldı mı? Sırrı Süreyya Önder Teke Tek'te yanıtladı

        HABERTURK.COM

        HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Habertürk TV'de Teke Tek'te Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtladı.

        Sırrı Süreyya Önder, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin açıklamasına ilişkin "Sosyal medyada liseli çocuklar spekülasyon yapıyor. Ben de onlara istinaden söyleyelim, biz yarın açıklasak Ekmeleddin Bey'e oy vereceğiz diye, Bahçeli herhalde Ekmeleddin Bey'i ihraç eder. Bu mantık mı?Bunun açıklaması "Biz AK Parti'yi iktidar yapacağız"dır. MHP'nin de 80 vekili var, HDP'nin de 80 vekili var" dedi.

        Önder, milliyetçilik tartışmalarıyla ilgili olarak ise "Bir Türk milliyetçisi, olumsuzluklara tepki gösterdi mi? Türk milliyetçiliği böyle bir şey olmasa gerek" diye konuştu.

        "SON DAKİKAYA KADAR KARAR ALMAYACAĞIZ"

        "HDP, Deniz Baykal'ı destekleme kararı aldı" iddiası sorulan Önder, "Henüz böyle bir karar almadık. Baykal'ın başkanlığına mani olmayalım. Son dakikaya kadar karar almayacağız. Zaten karar alınamaz ki. Bu milletvekillerinin özgür iradesiyle yapılan bir şey. Mesela bugün bize 2 tane fazladan, muhtemelen CHP'li iki arkadaşımız bizim başkan adayımıza oy verdiler. Bir grup kararı alınamadığı için milletvekilinin özgür iradesi varsa kimi istiyorsa ona verir" ifadelerini kullandı.

        Koalisyon senaryolarını değerlendiren Önder "MHP-HDP koalisyonu bile olur, neyi paylaşamıyoruz?" diye konuştu. Önder olası erken seçimde ise HDP'nin en az yüzde 20 oy alacağını, MHP'nin baraj altında kalacağını iddia etti.

        SINIRDA NELER OLUYOR?

        Önder, Suriye sınırında yaşananlara ilişkin de şunları söyledi:

        Kim Suriye ile savaş istiyorsa, en öne kendi evladını koysun. Ortada gerekçesi yokken savaş olmamalı. Meclis'ten bir karma bir heyet kuralım gidelim bölgeyi inceleyelim. IŞİD 1 yıllık örgüt, PYD ise 40 yıllık halk örgütlenmesidir. Türkiye PYD ile inkar ettiği hısımlığını baz almalıydı. Ülkeyi savaşa sokmak bu hükümetin hakkı da haddi de değildir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ