Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Dolandırıcılara kuryelik yapan genç kıza şok ceza

        Neşet KARADAĞ/HABERTÜRK

        ADANA’nın Seyhan İlçesi’nde oturan M.A.A.’yı (32) 25 Aralık 2014’te telefonla arayan bir kişi, savcı olduğunu belirtip “Senin kredi kartından örgüte para aktarıldığını öğrendik. Soruşturmada senin ismin de geçiyor, hakkındaki suçlamaları kaldırmak için vereceğim adrese ne kadar altın ve paran varsa getir” dedi. Korkuya kapılan M.A.A., kredi kartlarıyla 8 bin lira çekti, eşinin kolundaki bin 940 lira değerindeki bilezik ve 11 bin 655 liralık 20 Cumhuriyet altınını alıp poşete koyarak bir benzin istasyonunda kendisini bekleyen kadına verdi. Kısa süre sonra dolandırıldığını anlayan M.A.A., polise başvurdu.

        ‘YÜZDE ALIYORDUM’

        Benzin istasyonundaki güvenlik kamerası görüntülerinin incelenmesi sonucu Gülcan Köse (19), Hacı Bozaslan (37), kardeşi İsmail Bozaslan (24) ve Mustafa İmer (39) yakalandı. Tutuklanan 4 kişi, yargılandıkları Adana 9. Asliye Ceza Mahkemesi’nde karar duruşmasına çıktı. Dolandırıcıların kuryeliğini yapan Gülcan Köse, belli bir yüzde üzerinden para aldığını belirterek, “Ben sadece teslim işine bakıyordum. Bana adres veriyorlardı, oraya gidip dolandırılan kişilerden para ve altınları teslim alıyordum. Bunun karşılığında da bana yüzde karşılığı para veriyorlardı. Parayı İsmail’e, altınları da Mustafa’ya teslim ediyordum” dedi.

        3’ER YIL HAPSE MAHKÛM OLDULAR

        Köse, son savunmasında da “Bana bir şey olmayacağını söylediler. Beni bu suça karıştıranların cezalandırılmasını istiyorum” diyerek beraatini istedi. Diğer 3 kişi de suçlamayı kabul etmedi. Hâkim, dolandırıcıların kuryeliğini yapan Köse’yi 3 yıl 20 gün hapis ve 5 bin lira, İsmail Bozaslan ve Mustafa İmer’i ise 3 yıl 1 ay 15’er gün hapis ile 10’ar bin lira para cezasına mahkûm edip tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Hacı Bozaslan ise delil yetersizliğinden beraat etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ