Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Sarıkamış Şehitleri’ne defineci saldırısı

        GAZETE HABERTÜRK

        Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, bu yıl tamamlanan Sarıkamış Şehitlerini Anma ve Top Yolu Yürüyüşü güzergâhında bulunan bazı şehit mezarlarının define avcıları tarafından tahrip edildiğini bildirdi.

        Sönmez, yaptığı açıklamada, Çimenli Köyü’nden Çakır Baba Şehitliği’ne kadar olan güzergâhta her yıl anma yürüyüşü düzenlendiğini anlattı. Yürüyüş kapsamında Ziyarettepe mevkiindeki şehit mezarlarının incelendiğini ifade eden Sönmez, “Yürüyüşün tek üzücü noktası arkadaşlarımızın Ziyarettepe Şehitliği’nde şehit mezarlarının kazıldığını bulmaları olmuştur. Ziyarettepe 65 kilometrelik yürüyüşün 3. gününde gelinen, Çamlıkale Köyü’ne yakın dev bir şehitliktir. ‘Bu kadar da olamaz’ dedirtecek bu olay, define avcıları tarafından yapılmış ve mezarlar açık bırakılmıştır. Bu saygısız davranış bize dağlarda bulunan şehitliklerimizin ne kadar sahipsiz kaldığının örneğidir” dedi.

        Mezarlardaki tahribatın ispatlandığını vurgulayan Sönmez, “Böyle söylentiler vardı da ama bu artık ispatı. Halk arasında ‘Ermeniler giderken şehitliklere altınlarını gömmüşler’ gibi bir şayia çıkarmışlar. Bunu rüyasında gördüğünü iddia eden gelip bir şehitlik kazıyor” şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ