Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Dayakçı sevgilisini bıçaklayan kadına hapis

        Neşet KARADAĞ/ADANA

        Adana'da hakkında uzaklaştırma cezası bulunan ve kendisine sokakta şiddet uygulayan sevgilisi Ahmet Cihan'ı (39) bıçaklayarak yaralayan 23 yaşındaki Çiğdem Uysun, 3 yıl 9 ay hapis cezasına mahkum edildi. Genç kadını döven sevgilisi ise bin 500 lira adli para cezasına çarptırıldı. İkisi için de hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

        "BENİMLE BARIŞMAZSAN SENİ ÖLDÜRÜRÜM"

        Bir kafeteryada garsonluk yapan Çiğdem Uysun, kıskançlık yüzünden kendisine şiddet uygulayan sevgilisi Ahmet Cihan'dan ayrıldı. Ancak Cihan, genç kızın peşini bırakmadı. İddiaya göre, telefonla ve karşılaştıklarında genç kadını, "Benimle barışmazsan seni öldürürüm" diye tehdit etmeye başladı. Uysun, bu tehditler üzerine eski sevgilisini 3 kez Cumhuriyet Savcılığı'na şikayet etti.

        SOKAKTA DÖVÜLÜNCE BIÇAKLADI

        Uzaklaştırma cezası verilen Cihan, 23 Şubat 2014'de işe giden Uysun'u takip edip ara sokakta yakalayıp yumrukladı. Üzerine çıkıp saçından tutarak başını kaldırıma vurdu. Uysun da, yanında taşıdığı bıçağı çantasından çıkartıp Cihan'ın göğsüne sapladı. Bıçak yarasının verdiği acıyla Cihan elinden bıçağı alıp Uysun'u hafif yaraladı.

        ELEKTRONİK KELEPÇE TAKILDI

        Aile Mahkemesi, tedavilerinin ardından serbest kalan Uysun ile eski sevgilisi Cihan'ın birbirlerine 200 metreden fazla yaklaşmamaları için ikisine de elektronik kelepçe takılmasına karar verdi.

        "BIÇAĞI ÜZERİMDEN KALKMASI İÇİN SAVURDUM"

        Adana 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 8 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan Uysun'un suçunun 'öldürmeye teşebbüs' olduğu gerekçesiyle 15 yıl hapis istemiyle ağır ceza mahkemesinde yargılanması için görevsizlik kararı verildi. Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Uysun, "Sanıkla arkadaşlık yapmış ve ayrılmıştık. Peşimi bırakmıyordu. İşe giderken yolumu kesip saldırdı. Bıçağı çıkarıp kendimi savunmaya başladım. Kendisi üzerimdeydi, 'seni öldüreceğim, bitireceğim' diyordu. Kafamı yere vurduğunda bayılmışım. Bıçağı üzerimden kalkması için savurmuştum. Şikayetçiyim" dedi.

        "CEZA ALMASINI İSTEMİYORUM"

        Ahmet Cihan ise, kendisini öldürmeye teşebbüs eden eski sevgilisinden şikayetçi olmadı. Cihan, "Başka insanlarla arkadaşlık yapıyordu. Kendisine ‘4 yıllık arkadaşlığımız var. Niye böyle yapıyorsun' dedim. Psikolojim bozulmuştu. Kendisine aşık olmuştum. Seviyordum. Tesadüfen karşılaşınca konuşmak istedim. Bıçağı açıp, yüzüme yumruk vurdu. Bıçağı almaya çalıştım. Tehdit etmedim. Yumruk vurmamdaki amaç elindeki bıçağı almaktı. Onu çok seviyordum. Şikayetçi değilim. Bana kasten vurmadı. Boğuşurken bıçak değdi. Ceza almasını istemiyorum. Şimdi nişanlanmış, Allah mutlu etsin" dedi.

        KADINA 3 YIL 9 AY HAPİS, SEVGİLİSİNE 1500 LİRA CEZA

        Mahkeme heyeti, Çiğdem Uysun'un suçunun 'Öldürmeye teşebbüs' değil, 'Yaralama' olduğuna kanaat getirdi ve 3 yıl 9 ay hapis cezası verdi. 'Bıçak bulundurma' suçundan da 5 ay ve 500 lira adli para cezasına mahkum etti. Sevgilisini yaralayan Cihan ise 1500 lira adli para cezasına çarptırıldı. İkisi için de hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi. 5 yıl içinde suç işlerlerse bu cezayı da çekecekler.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ