Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan'ndan hükümet kurma sürecine ilişkin açıklama: Başkanlık Divanı belli olduktan sonra bu görevlendirmeyi yapacağım

        Cumhurbaşkanı Recep TayyipErdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen iftar programında çeşitli kesimlerden vatandaşlarla bir araya geldi. Erdoğan iftar programında konuşma yaptı.

        Erdoğan, "Görevi vereceğim kişi en fazla milletvekiline sahip partinin Genel Başkanı olacak.Başkanlık divanı olduktan sonra bu görevlendirmeyi yapacağım" dedi.

        Cumhurbaşkanlığı Sarayı'yla ilgili iddialara değinen Erdoğan, "Masasında oturduğunuz, benim de oturduğum şu masagazetelerde yazan meşhur masadır. Bunun değerini 1 milyon olarak ilan ettiler. Halbuki biz bu masayı çok komik bir rakamla yaptık. Ve suntadır o masa. Ayrılırken bir bakmanızda da fayda olur.Yalancının mumu yatsıya kadar yanıyor. Dert şu, iftira at tutmasa da iz bırakır, yaptıkları iş bu. Doğru yerinden kalkana kadar yalan dünyayı dolaşırmış" diye konuştu.

        Erdoğan'n açıklamalarından satır başları:

        Biz bu milletin içinden çıkarak buralara geldik. Milletimizle irtibatı hiçbir zaman kesmedik. Biz milletimizle olmaya devam edeceğiz. Bizim yanımız milletimizin yanıdır. Gerektiğinde darbecilerin karşısına geçtik, cuntacılara meydan okuduk.Bizim için aslolan milletimizin menfaati, beklentileridir.

        "BURASI BENİM ŞAHSİ MÜLKÜM DEĞİL"

        Sürekli ahlaka vicadan sığmayacak saldırılara maruz kalıyoruz. Cumhurbaşkanlığı Külliyesibize saldıranların en çok istismar ettiği konu. Burası benim şahsi mülküm değil. Burası sizin, milletindir.

        "YABANCILAR BURAYI GÖRÜNCE..."

        Temsilde asla israf olmaz. Temsil çok önemli. Yabancılar burayı görünce “Haa burası büyük bir devlet” diyor.

        Yabancılar, Topkapı Sarayı’nı Süleymaniye’yi, Fatih Camii’ni geziyor. Göstereceğimiz yerler işte buralar. Ankara’da gezilecek yerleri bir soralım. Acaba Ankara’da kaç tane gezdirebileceğimiz yer var. Soruyorum. Parmak sayılarını bulur mu? Ama bakın şurada Beştepe Millet Camii’ni yaptık. Geçen Cuma’dan bugüne her gün dolup taşıyor. Sadece Ankara’dan değil Türkiye’nin değişik yerlerinden buraya vatandaşlar geliyor. Böyle bir merak oluştu. Mesele bu.

        Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin nasıl hizmet verdiği ortadayken bir takım çevreler bize saldırma çabasından vazgeçmiyor.

        Oturduğunuz şu masa gazetelerde yazan meşhur masadır. Değerini 1 milyon olarak gösterdiler. Yalancının mumu yatsıya kadar yanıyor. Dert şu, iftira at tutmasa da iz bırakır, yaptıkları iş bu. Doğru yerinden kalkana kadar yalan dünyayı dolaşırmış.İftiracılarda yüz bulunmadığı için özür dilemek böyle bir ahlaksızlığı bir daha yapmayacağız diye bir anlayış yoktur. Bizim için önemli olan milletimizin vicdanında ibra edilmektir.

        "TÜRKİYE KRİTİK BİR DÖNEMDEN GEÇİYOR"

        Türkiye kritik bir dönemden geçiyor. Bugün ülkemizde Balkan ve Kafkan kökenli bir tanıdığı olmayan yok gibidir. Medeniyet birliğimiz var. Tarihimize uygun bir duruş sergilemeye çalışıyoruz. Muhacilere kapımızı açtık ve açmaya devam edeceğiz.

        KOALİSYON ARAYIŞLARI

        7 Haziran seçimleri sonrası ortaya çıkan belirsizlik durumunu bir an önce geride bırakmalıyız.Bu kritik dönemde Türkiye'nin önündeki engelleri aşmak için inisiyatif alan herkes bu milletin gönlünde değer kazanır.

        Görevi vereceğim kişi en fazla milletvekiline sahip partinin Genel Başkanı olacak.Başkanlık divanı olduktan sonra bu görevlendirmeyi yapacağım.

        Temenni ederim ki tüm siyasi partilerimizin ve onların genel başkanlarının bir sorumluluk duygusuyla hareket etmeleri ve bir an önce hükümetin kurulmasıdır. Meclis Başkanlık Divanı'nın kurulmasının ardından başlayacak koalisyon görüşmelerinin yapıcı bir şekilde yürütülmesini ve sonuçlandırmasını temenni ediyorum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ