Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Selahattin ve Mine Özmen çiftinin cenazeleri cenazeleri dezenfekte edildi

        Neşet KARADAĞ/HABERTÜRK

        Adana’nın Tufanbeyli İlçesi’nde büyükbaş hayvanın telef olmasının ardından ölen Selahattin (57) ve eşi Mine Özmen’in (50), Kırım Kongo kanamalı ateşi (KKKA) sonucu hayatını kaybettiği saptandı.

        Sağlık Bakanlığı, ölen çiftten alınan analiz sonuçlarında Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına rastlandığını açıkladı. Ölen Selahattin Özmen’i kenenin ısırdığı, eşinin de keneyi çıkardığı belirtildi. Çiftin cenazesi dezenfekte edilip çivilenen tabutlarla toprağa verildi.

        Çukurkışla Köyü Kireç Mahallesi’nde 4 büyükbaş hayvan 20 gün önce telef oldu. Hayvanlarla ilgilenen Gülfiye Özmen (56) de geçen perşembe günü yaşamını yitirdi. Kalp krizinden öldüğü sanılan Özmen toprağa verildi. Aynı evde kalan Gülfiye’nin kardeşi Selahattin ile eşi Mine Özmen’de “ishal, bulantı, yüksek ateş ve halsizlik” baş gösterdi. Özmen çiftini doktorlar, “İç kanama var, ölebilirler” diyerek Balcalı Hastanesi’ne sevk etti. Hayvansal bir bakteri olan leptoskiroz, KKKA ön tanısı konulan Özmen çifti önceki gün hayatını kaybetti. Çiftin telef olan hayvanlardan bulaşan bir hastalıktan ölmüş olabileceği şüphesi üzerine hastane alarma geçti. İl sağlık müdürlüğü, 1’i kadın 2 kişiye müdürlükte bulaşıcı hastalıklara karşı eğitim verdi.

        Özel tulumlarını giyen görevliler, cenazeleri dezenfekte etti ve özel olarak hazırlanmış tabutlara koydu. Tabutların kapakları da açılmaması için çivilendi. Oğulları Mehmet ve yakınlarına teslim edilen cenazeler, Tufanbeyli İlçesi’ne bağlı Çukurkışla Köyü’nde tabutlarla birlikte toprağa verildi. Cenaze törenine bazı köylülerin, hastalığın kendilerine bulaşma korkusuyla katılmadıkları iddia edildi.

        KKKA NEDİR?

        Kırım Kongo kanamalı ateşi (KKA), keneler tarafından taşınan nairovirüs isimli bir mikrobiyal etken tarafından neden olunan ateş, cilt içi ve diğer alanlarda kanama gibi bulgularla seyreden bir enfeksiyondur. Hayvanlardan bulaşan bu enfeksiyondan ölüm oranları hâlâ yüksek...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ