Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa ‘Kanal değiştirme yüzünden tartıştık, yeğenim öldürdü'

        Neşet KARADAĞ/ADANA

        Erol, "Kanal değiştirme yüzünden tartıştık, yeğenim ateş etti. Olayla alakası olmayan sevdiğimiz birinin ölümüne neden oldu" dedi.

        Anadolu Mahallesi'nde bazı kahvehanelerde yasadışı at yarışı ve ikili oynattığı ileri sürülen Mehmet Çelik ile Mustafa Erol(34) iddiaya göre, 20 Mayıs'ta mahalle muhtarı Şahin Kayas'ın (55) evinin altındaki yazıhaneye geldi. Muhtara, ‘Şifreyi açsan, burada ikili oynatsak, ekmek kazansak' diyerek yasadışı bahis oynatmak istediler. Muhtar Kayas teklifi reddedince Erol, 'Ben sana gösteririm' diyerek yazıhaneden ayrıldı.

        İŞÇİSİ SUÇSUZ YERE ÖLDÜ

        Bir süre sonra evden aldığı av tüfeği yeniden yazıhaneye gelen Erol Muhtar Kayas'a doğru ateş etti. Kayas evine kaçarken, kavgayı ayırmaya çalışan işçisi Salih Kısaç (52) ile Ali Can Kayas saçmalardan yaralandı. Kısaç kurtarılamayarak ölürken yakalanıp tutuklanan Erol ile olaya karıştığı iddia edilen yeğeni Ahmet Can Erol(19) hakkında Adana 7.Ağır Ceza Mahkemesi'nde , 'olası kasıtla öldürme', 'öldürmeye teşebbüs', 'hakaret, 'tehdit' ve 'kasten yaralama' suçlarından dava açıldı.

        'KANAL DEĞİŞTİRME YÜZÜNDEN TARTIŞTIK'

        45 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istenen Erol, tutuklandığı mahkemedeki savunmasında suçlamayı kabul etmedi. Kahvehanede kanal değiştirme yüzünden muhtar ile tartıştıklarını iddia eden Erol, "15 dakika kavga ettik. Arbede sürerken bir anda silah sesleri geldi. Dönüp baktığımda yeğenimin elinde tüfek vardı, kahvehaneye varmadan 2 el ateş ettiğini duydum. ‘Yapma, dur' demeye kalmadan kendisinin söylediği kadarıyla mekanizmayı boşaltırken eli tetiği değmiş tüfek bir daha ateş almış. Olayla alakası olmayan sevdiğimiz bir kişinin ölümüne neden oldu. Ben kesinlikle ‘Şahin'e ateş et' demedim. Tüfeği kesinlikle elime almadım. Yeğenimi ve tüfeği polise teslim ettim" dedi.

        18 yıl hapsi istenen Ahmet Can Erol ise, "Amcamın üzerine yürüyorlardı. 2 el havaya ateş ettim. Bir mermi sıkışıklık yaptı. Elimle iterken silah ateş aldı. Saçmalar Salih amcaya denk gelmiş" diyerek kendini savundu. Amca yeğen önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ