Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Beşir Atalay:Ülkemizin her köşesinde huzur var

        Atalay, Kırıkkale Belediyesi ve İl Müftülüğünce Nur Camisi ve Külliyesi'nde organize edilen iftar programında yaptığı konuşmada, bugüne kadar Nur Camisi ve Külliyesi inşaatının yanında iftar yaptıklarını ve bu yıl caminin 15 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla hizmete açıldığını söyledi.

        Bugün de güzel bir iftarda burada buluştuklarını ifade eden Atalay, "Hamdolsun ülkemizin her köşesinde huzurlu bir ramazan geçiriyoruz. Farklı bir atmosfer yaşıyoruz. Kırıkkale'de Nur Camisi ve Külliyesi'nin bitmesiyle burası cazibe merkezi oldu" dedi.

        Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş de Kuran-ı Kerim'de ramazanın sayılı günler olarak ifade edildiğini anlatarak, sayılı günlerin çabuk geçtiğini dile getirdi.

        "Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş" olarak müjdelenen ramazanın son günlerine girildiğini anımsatan Keleş, "Bugün aynı zamanda Bedir zaferinin yıl dönümüdür. Kadir Gecesi'nin sabahı Bedir Savaşı vuku bulmuş Peygamber Efendimizin rehberliğinde bir avuç ancak imanı volkan gibi Müslüman tüm dünyayı karşılarına alacak şekilde İslamın var olma, yok olma savaşında bütün varlıklarıyla düşmanın karşılarına durmuşlardır" diye konuştu.

        Japonya'da Tokyo Camisi bünyesinde günlük 500'e yakın insanın orada iftar yaptığını dile getiren Keleş, Türkiye Diyanet Vakfı'nın öncülüğünde Haiti'de iftar sofrası kurulduğunu ve müminlerin bir araya gediğini kaydetti.

        Programa, Vali Ali Kolat, AK Parti Kırıkkale milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal ve Ramazan Can, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ile çok sayıda vatandaş katıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ