Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bakır Kralı'nın kaçırılan babasının cesedi Şile'de bulundu

        Mustafa ŞEKEROĞLU / İSTANBUL

        İstanbul’da fidye için kaçırılan işadamı Mehmet Turgut’un, Pendik Ballıca mevkiinde toprağa gömülü olarak cesedi bulundu. Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıplar Büro Amirliği dedektifleri tarafından yapılan soruşturma sonucunda, fidye çetesini yönetenlerin öldürülen işadamının eşi ve oğlunun özel şoförleri olduğu ortaya çıktı.

        BAKIR KRALI’NIN BABASI

        “Bakır Kralı” olarak bilinen işadamı Cüneyt Ali Turgut’un babası ve saat devi Dost Saat’in kurucusu İşadamı Mehmet Turgut, 26 Haziran’da ortadan kayboldu. Ailesi, polise kayıp başvurusu yaptı. 2 gün sonra aileyi arayan kimliği belirsiz bir kişi, işadamını kaçırdıklarını belirterek “5 milyon Euro verirseniz serbest bırakırız. Polise de gitmeyin” dedi. İşadamının bulunması için çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıplar Büro Amirliği dedektifleri, Turgut’un aracını telefon görüşmesinden 2 gün sonra Anadolu yakasında buldu. Telefon görüşmeleri ve olayın gerçekleştiği bölgedeki kamera görüntülerini inceleyen polis ekipleri, işadamı Mehmet Turgut’u kaçıranlar arasında tanıdığı kişiler olduğunu tespit ederek şüphelilerin peşine düştü. Polis, fidye çetesini organize eden kişilerin kaçırılan Mehmet Turgut’un eşinin özel şoförü S.D. ve oğlu Cüneyt Ali Turgut’un özel şoförü F.Ç. olduğunu tespit etti.

        6 İLDE OPERASYON

        S.D. ve F.Ç.’nin, kaçırılma olayının ardından sürekli yanlarında oldukları için ailenin polisle olan görüşmelerini çete elemanlarına bildirdikleri ortaya çıktı. Polis, Van’a gittikleri belirlenen fidyecilerin beraberinde, kaçırılan işadamının da olup olmadığını tespit edemedi. İstanbul, Balıkesir, Sakarya, Ankara, Kırklareli ve Van’da yapılan operasyonlarda, aralarında S.D. ve F.Ç.’nin de bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler Turgut’u öldürdüklerini ve Pendik Ballıca mevkiinde gömdüklerini itiraf etti. Zanlıların ifadeleri ve yer göstermeleri sonucu, kaçırıldıktan 2 gün sonra öldürüldüğü ortaya çıkan t Turgut’un cesedi toprağa gömülü olarak bulundu. Turgut’un cesedi, İstanbul Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Sanıklar sorgularının ardından savcılığa sevk edilecekler.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ