Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Tecavüz sanığına beraat kararı yargıtaydan döndü

        Fevzi ÇAKIR / ANKARA

        Bursa’da yaşayan evli ve çocuklu B.D. kendisini bekâr olarak tanıttığı M.E. ile 1.5 yıl flört etti. M.E.’yi ailesi ile tanıştıracağını belirterek, iş arkadaşı M.A.’nın evine götürdü. M.A.’yı ise kardeşi olarak tanıttı. M.A. “Markete gidiyorum” bahanesiyle evden ayrıldı. Evde yalnız olduklarını anlayan M.E., gitmek istediğini söyleyerek kapıya doğru hamle yaptı ancak B.D. onu engelleyerek kapıyı kilitledi. B.D. daha sonra ağzını ve ellerini bağladığı M.E.’ye tevavüz etti. M.E.’yi, “Bunu birisine anlatırsan seni öldürüm” diyerek tehdit etti.

        Tecavüz nedeniyle psikolojik tedavi gören M.E., savcılığa suç duyurusunda bulundu. Gözaltına alınan B.D. hakkında “cinsel saldırı” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından dava açıldı.

        Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıkan B.D., cinsel birlikteliği ilk aşamada reddetti ancak daha sonra M.E.’nin rızası ile birlikte olduklarını söyledi. B.D., “Tecavüz etmedim. Etsem aşağı katta bulunan komşular bağrışmaları duyardı. Rızası ile birlikte olduk. M.E. olaydan sonra da beni arayarak kendisini bırakmamam için yalvardı. Suçsuzum, beraatimi istiyorum” dedi.

        Sanık B.D.’nin beyanlarına itibar eden mahkeme, 1’e karşı 2 oyla beraat kararı verdi. Kararda, “Olay öncesi ikili arasında yaşanan mesajlaşma ve konuşmanın içeriği ile tanık anlatımlarına bakıldığında cinsel birlikteliğin zorla olduğuna dair kesin ve inandırıcı delil yok” denildi.

        Karar M.E. tarafından temyiz edildi. Temyiz istemini görüşen Yargıtay 14. Ceza Dairesi yerel mahkemenin kararını bozdu. Kararda, “Sanık ilk beyanlarında cinsel birlikteliğin yaşanmadığını söylüyordu. Sonra bunu kabul ediyor. Buna rağmen mağdurun anlatımları her aşamada aynı. Sanık evliliğini gizlemiş, kendisini ise başka biri olarak tanıtmış ve mağduru eve hile ile götürmüş. Mağdurun olay nedeniyle ruh sağlığının bozulduğu tespit edilmiş, tedavi raporunda cinsel saldırı bulgusuna rastlanmış. Beyanlarına itibar edilmeli. Cinsel saldırı suçu sabit olduğundan sanık hakkında beraat kararı verilmesi yasaya aykırıdır. Sanığın cezalandırılması gerekir” denildi.

        Bu karar uyarınca yeniden yargılanacak sanık B.D. 15 yıldan az olmamak kaydıyla hapis cezasıyla cezalandırılacak ve bu cezanın onanmasının ardından cezaevine girecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ