Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şüpheli Adıyamanlı terör suçundan aranıyor

        Hüseyin ŞENTÜRK / Şefik DİNÇ / HT GAZETE

        Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu’nun (SGDF) çağrısıyla “Kobani’yi Beraber Savunduk, Beraber İnşa Ediyoruz” projesi çerçevesinde Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’ne giden çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu gruba yönelik önceki gün gerçekleştirilen ve 32 kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırının detayları ortaya çıkıyor. Bombacının telefon görüşmesi yapmadığı, eylem talimatını yüz yüze görüşmeyle aldığı, bombayı Suruç’ta bir evde hazırlayıp sırt çantasına yerleştirdiği belirtiliyor.

        Korkunç katliamın şüphelisi olarak Şeyh Abdurrahman Alagöz adı gündeme geldi. Bombacının parçalanmış cesedinin yanında Şeyh Abdurrahman Alagöz’e ait kimlik bulundu. Alagöz, Adıyaman Üniversitesi’nde Makine Mühendisliği öğrencisi. 20 yaşında ve Adıyaman nüfusuna kayıtlı. 1’i kız 4 kardeş. Anne babası boşandıktan sonra annesiyle yaşamaya başlayan Alagöz 6.5 ay önce evi terk etti. Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 1. sınıf öğrencisi ağabeyi Yunus Emre Alagöz ise kardeşinden 20 gün önce evden gitti. Alagöz, 2 ay önce Adıyaman Merkez’deki annesinin evine döndü. Alagöz, annesine Gaziantep’te bir Kuran Kursu’nda eğitim aldığını, geçimini boyacılık yaparak sağladığını anlattı. Annesinin evinde 10 gün kalan Alagöz, 2. kez evi terk etti.

        ORTAK NOKTA ÇOK

        Alagöz ve HDP mitingini bombalayan Orhan Gönder’in ortak noktaları da ortaya çıktı. Alagöz ve Gönder de Adıyamanlı. Ayrıca ikilinin yolu Habertürk’ün Adıyaman’daki IŞİD yapılanmasını anlattığı yazı dizisinde dikkat çektiği “İslam Çayevi”nde de kesişmiş.

        İkilinin IŞİD’e yakın “Dokumacılar” grubundan olduğu da belirtiliyor. Çocukları IŞİD’e katılmış ailelerin şikâyeti üzerine 3 kez basılan ve daha sonra ruhsatsız olduğu gerekçesiyle kapatılan çayevinde, Alagöz ile ağabeyi Yunus Emre’nin çalıştığı iddia edildi. Baba Zeynel Alagöz polise giderek kayıp başvurusunda bulundu. İşlemin ise “terör nitelikli kayıp şahıs” olarak yapıldığı öğrenildi. Diyarbakır’daki bombalamanın faili olan Orhan Gönder’in de aynı şekilde arandığı ortaya çıkmıştı.

        Öte yandan Alagöz’ün adına kayıtlı olan 2 GSM hattı da polisler tarafından incelemeye alındı.

        7 AY ÖNCE ABİSİ KAYBOLMUŞ

        Habertürk muhabirinin telefonla ulaştığı baba Zeynel Abidin Alagöz, 7 ay önce oğlu Yunus Emre’nin okulunu bırakıp ortadan kaybolduğunu belirterek, şunları anlattı: “Ağabeyinden 20 gün sonra da Abdurrahman okulunu terk edip gitti. Eşimle boşanmıştık. Çocuklarım anneleriyle yaşıyordu. Büyük oğlumdan 7 aydır bir haber alamadım. Abdurrahman son olarak 2 ay önce annesine gelmişti. 2. kez gittikten sonra hiç haber alamadım. 2 ay önce Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü’ne giderek, yaşananları tek tek anlattım. Oğullarımın bulunmasını istedim. Savcılığa suç duyurusunda bulundum. Bu saldırıyı oğlum Şeyh Abdurrahman yaptıysa benim böyle bir oğlum yok. Böyle bir şey varsa Allah onun cezasını versin.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ