Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Adana'da yolcu minibüsünde taciz kurgu mu çıktı?

        Neşet KARADAĞ/ADANA

        Üniversite öğrencisiÖzgecanAslan'ın Mersin'de yolcu minibüsünde vahşice öldürülmesinden 2 ay sonraAdana'dan da benzer bir haber geldi. Minibüsüne yolcu olarak binen 17 yaşındaki S.N.İ. isimli kız çocuğuna tecavüze kalkışıp, dövdüğü iddiasıyla şoför Ali Coşkun (25) yakalandı. Mağdure S.N.İ.'nin"Sana para veririm, evleniriz" diyerek sözlü ve ardından elle cinsel istismarda bulunduğunu iddia ettiği şoför Çoşkun tutuklandı.

        CİVCİVLERLE KONUŞUYORDU

        22 yıla kadar hapis cezası istemi ile yargılanmaya başlanan Coşkun, "Parası olmadığını söyleyerek kendisini son durağa bırakmamı söyledi. hayır yanı verince benden para istedi. Para vermeyeceğimi söyleyince eline bozuk para kutusuna attı. Paraları bırakması için elini tuttum. Bu arada eli ile yüzümü ittirdi. Daha sonrada dolmuştan inip, uzaklaştı. Kendisini polise şikayet edeceğimi söyledim ama etmedim. Daha sonra polisler gelip beni gözaltına aldı. İstismar ve alıkoyma kesinlikle yalan. Benim kanaatimce de mağdurenin hal ve tavırları normal değildi. Elindeki kutuda bulunan civcivlerle konuşuyordu"dedi.

        "ŞOFÖRLERDEN NEFRET EDİYORUM

        Pedegog nezaretinde duruşmaya gelip görüntülü ifadesi alınan S.N.İ., şoförden şikayetçi olmadı. Annesi ile babası ayrı olduğu için psikolojisinin bozuk olduğunu belirten S.N.İ., "Şoför olan babamla aram kötü, bu nedenle de şoförlerden nefret ediyorum. Gideceğim yere bırakmayacağını söyleyince öfkelendim. Param yoktu, para istedim. Elimden tutup ittirince sinirlenip, yanağını tırmaladım. O anki sinirle tacize uğradığımı söyledim. Tutuklandığını da öğrenince vicdan azabı çektim" diye ifadesini değiştirdi.

        "KIZIMIN SUÇU KURGULADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

        Kızının psikolojik sorunları olduğunu tedavi gördüğünü söyleyen Anne Ü.Ö. de, "Bu suçlamaları da kızımın kurguladığını düşünüyorum. Bu nedenle şikayetçi değilim. Kızım suça konu olaydan önce de günlük yaşantısında erkekler tarafından gerçekleştirilen normal ve olağan karşılanması gereken davranışları da cinsel anlama gelecek şekilde yorumlar örneğin yoldan geçen bir erkeğin kendisine öpücük attığını söyleyebilen bir yapıya ve karektere sahiptir. Kızım yüzde 50 özürlüdür" şiklende ifade verdi.

        İlk duruşmada mütalaa veren mahkeme savcısı, olayın sarkıntılık düzeyinde kaldığını belirterek, sanığın 'cinsel istismar' için 8, 'alıkoyma' suçu için de 7 yıla kadar olmak üzere toplam 15 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

        KURGULADI MI?

        Mahkeme heyeti, kız çocuğunun ‘majör depresyon' tedavisi görüp görmediği ve suça konu olayları kurgulayıp, kurgulayamayacağı yönündenAdanaDr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı Hastalıkları Hastanesi'nden rapor aldırılmasını kararlaştırıp, duruşmayı erteledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ