Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Onur Özbizerdik'e 27 yıl hapis istemi

        Serdar KULAKSIZ/İSTANBUL

        Yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden olan Dündar Kılıç’ın torunu, Alaattin Çakıcı’nın da üvey oğlu olan Onur Özbizerdik hakkında, sevgilisi Melis Çakır’ı döverek yaralama, annesini de tehdit ve hakaret ettiği gerekçesiyle 6 yıldan 27 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

        Öte yandan Melis Çakır’ın annesinin kızının kayıp olduğu ve öldürüleceğini iddia ederek yaptığı başvuru üzerine polis, bir kez daha Onur Özbizerdik’in peşine düştü. Asayiş Şube ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, 7 ayrı adrese baskın yaptı ancak Özbizerdik ile genç kız bulunamadı.

        İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, olay günü araçta giderken şüpheli Özbizerdik’in, müştekinin çantasını karıştırdığı ve başka bir erkeğe ait kredi kartı bulması üzerine kendisini aldattığını düşünerek müştekiye kızıp yumrukla darp ettiği ifade edildi. Müşteki Melis Çakır’ın aracı durdurmasını istemesine rağmen diğer şüpheli şöför A.C.’nin aracı durdurmadığı öne sürüldü.

        Özbizerdik’in müştekinin annesi olan Zehra Oya K.’yı telefonla arayarak tehdit ettiği iddia edildi. Özbizerdik, ifadesinde “Olay tarihinde rahatsızlığım nedeniyle ilaç kullanıyordum. Bu nedenle Melis ile aramda geçen olayları hatırlamıyorum.” dedi. A.C. ise Melis’i darp etmeye başladıktan sonra Özbizerdik’i defalarca uyardığını belirterek, “Ancak kendisi kulak asmadı” diye konuştu.

        İddianamede, Özbizerdik’in, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama” suçlarından 6 yıldan 23 yıla kadar hapsi talep edildi. Özbizerdik’in, Zehra Oya K.’ye karşı “tehdit” ve “hakaret” suçlarından ise 9 aydan 4 yıla kadar hapsi istendi. İddianamede, A.C.’nin ise 3 yıldan 11 yıla kadar hapsi talep edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ