Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Maymunlarının bacaklarını kırdı

        Hayati ARIGAN/GAZETE HABERTÜRK

        Anadoluhisarı’ndaki yalısını satan Sinem Çapa çok sevdiği hayvanlarının doğal ortamda yaşaması için Beykoz Görele Mahallesi’nde 2 bin metrekarelik lüks bir malikâne satın aldı.

        9 yaşındaki kızı Azra ile birlikte yaşayan Çapa, kendine küçük bir hayvanat bahçesi kurdu. 7 köpek, 20 kedi, onlarca, tavuk, tavşan, ördek, su kaplumbağası, papağan ve iki örümcek maymun besleyen Sinem Çapa, tüm hayvanları için kafes ve yuva yaptırdı. Malikânesi dizi ve reklam filmlerinin aranılan mekânı haline gelen Çapa’nın geçtiğimiz yıl tavukları fare zehiri ile zehirlendi.

        Bir kedisi dövülen diğeri öldürülen Çapa’nın 15 gün önce de kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi tarafından 2 maymununun bacakları kırıldı. Birinin 4, diğerinin iki bacağı kırılan maymunlar özel bir veteriner kliniğinde ameliyat edildi. Güvenlik kameraları, kafese elinde fener ile giren saldırganın 30 saniye içinde hayvanların bacaklarını kırdığını kaydetti.

        Polise şikâyetçi olan Çapa, “Çevredekilerin hayvanlardan rahatsız olduğunu duydum. Hayvanlarımın hayatından endişe ediyorum. Bu vahşet karşısında hayvanseverleri desteğe çağırıyorum” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ