Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Mevlüt Çavuşoğlu konuşuyor

        Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu;20 Temmuz sonrası ortaya çıkan gelişmeler DEAŞ tehdidinin giderek büyüdüğünü ortaya koydu.IŞİD daha tanınmıyorken Türkiye terör listesine aldı" dedi. Çavuşoğlu İncirlik Üssü ile ilgili sorulara da, "İncirlik Üssü şu ana kadar bu alanda kullanıma açılmadı. DEAŞ ve PKK operasyonları milli operasyonlar olmuştur. İncirlik Üssü koalisyon güçlerine ilerleyen aşamada açılacak" açıklamasında bulundu.

        İşte Çavuşoğlu'nun açıklamasından satırbaşları;

        Suriye'deki çatışma ortamının doğurduğu tehditler DEAŞ'ın ortaya çıkmasıyla çok daha boyutlu bir hal aldı. Biz terörle 40 yıldır mücadele ediyoruz. Türkiye her zaman DEAŞ'ı bit tehdit olarak görmüştür. Sayın Cumhurbaşkanımız ve çocuklarını dahi DEAŞ terör örgütü ile ilişkilendirebilecek bu düşünceleri kınıyorum.

        Türkiye DEAŞ'la mücadele küresel komisyonun aktif bir üyesidir. 20 Temmuz sonrası ortaya çıkan gelişmeler DEAŞ tehdidinin giderek büyüdüğünü ortaya koydu.IŞİD daha tanınmıyorken Türkiye terör listesine aldı.

        ABD ile işbirliğimiz somut bir çerçeveye dönüştü. DEAŞ'a yönelik operasyonda bin kişi gözaltına alındı. Türkiye DEAŞ ile mücadelede başarıya ulaşacaktır. Amerika ile yapığımız anlaşma ile Türkiye'de bazı alanlar açık olacaktır. Bu alanlar konusunda çalışmalar devam etmektedir. Tüm kararları birlikte veriyoruz. Hangi ülkeler hangi üslere konuşlanacak bunun kararını ABD ile birlikte vereceğiz. Amacımız DEAŞ tehdidini ortadan kaldırmaktadır. DEAŞ tehdidi ortadan kalktıktan sonra kenmdiliğinden güvenli bölgeler de oluşacaktır. DEAŞ'ten temizlenen bölgeler güvenli bölge olacaktır.

        İncirlik Üssü şu ana kadar bu alanda kullanıma açılmadı. DEAŞ ve PKK operasyonları milli operasyonlar olmuştur. İncirlik Üssü koalisyon güçlerine ilerleyen aşamada açılacak.

        Türkiye uluslarasrı hukuk çerçevesinde her türlü tehdide karşı nereden gelirse gelsin orada mücadele yapmaya hazırız.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ