Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bir dedenin ‘Torunlarım çocuk gelin olmasın’ mücadelesi

        HABERTÜRK GAZETE

        ANTALYA’nın Elmalı İlçesi’nde 10 yıl önce anneleri vefat edince babaanne ve dedeleri tarafından büyütülen 13 ve 15 yaşındaki kızkardeşlerin dedesi Mehmet E., torunlarının üvey anneleri tarafından zorla evlendirilmek istendiğini iddia ederek suç duyurusunda bulundu. 65 yaşındaki Mehmet E., konuyla ilgili şikâyetini Elmalı Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletti. Oğlu Murat E.’nin yaklaşık 10 yıl önce eşini kaybettiğini, kendilerinin F. ve G. adlı 2 kız torunlarına 8 yıl baktıklarını anlatan yaşlı adam, “Oğlum iki yıl önce yeniden evlendi. Çocukları da yanına aldı. Üvey annelerinin baskısıyla torunlarım okulu bıraktı. Yaklaşık iki ay önce G. adlı torunum, 40 gün önce de küçük torunum zorla nişanlandırıldı” dedi.

        ‘İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNDU’

        15 yaşındaki torunu G.’nin, baskıyla evlendirilmek istenmesi nedeniyle yarıyıl tatilinde ilaç içerek intihara kalkıştığını iddia eden Mehmet E., “Onlar istikbali parlak, zeki ve çalışkan çocuklar. Kimse okutmasa, ben onları okuturum. Zorla evlendirilmelerine izin verilmemeli” şeklinde konuştu. Mehmet E. torunlarını evlendirmek isteyen oğlu ve geliniyle, ‘damat adayları’nın cezalandırılmasını istedi.

        BABA: KAÇMASINLAR DİYE YÜZÜK TAKTIK

        Babasının, araları bozuk olduğu için kendine iftira ettiğini savunan Murat E. ise “Nişan veya dini nikâh yapılmadı, çocuklar birbirini sevdiği için kendi aramızda düzenlenen bir törenle ‘çocuk kaçmasın’ diye söz yüzüğü taktık” dedi. Murat E. büyük kızı G.E.’yi devamsızlık yaptığı ve dersleri zayıf olduğu için okuldan aldığını, küçük kızının ise okula devam edeceğini belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ