Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Malazgirt Jandarma Komutanı Arslan Kulaksız uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit oldu

        Muş Malazgirt'te uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız, hastanede şehit oldu.

        AA'nın geçtiği habere göre,Kulaksız'ın eşi ve çocuğunun da yer aldığı otomobile silahlı saldırı düzenlendi. Ağır yaralanan Kulaksız Malazgirt Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kulaksızburada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.Muş Valisi Vedat Büyükersoy, saldırıda araçta bulunan Binbaşı Kulaksız'ın eşinin kolundan hafif şekilde yaralandığını ayrıca yine araçta bulunan kızının ise saldırıdan yara almadan kurtulduğunu söyledi.

        Saldırının ardından, teröristlerin yakalanması için ilçede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Güvenlik güçleri, ilçeye giriş çıkışlarda güvenlik önlemlerini arttırarak araçları tek tek kontrol ediyor.

        İHA'nın geçtiği habere göre,olay, akşam saatlerinde ilçenin mezarlığı yanında meydan geldi. İlçe Jandarma Garnizon Komutanı İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Arslan Kulaksız, eşi ile birlikte mesai bitiminde evlerine gittikleri sıra otomobili arıza yaptı.

        Otomobilden inen Kulaksız, aracını kontrol ettiği sırada kendisini takip eden 2 araç tarafından çapraz ateşe tutuldu.Ağır yaralı olan Binbaşı Kulaksız, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve şehit oldu.

        (ŞEHİT BİNBAŞI ARSLAN KULAKSIZ VE EŞİ)

        GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

        Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada "Hunharca, adice ve kalleşçe gerçekleştirilen bu saldırıyı şiddetle kınıyor, şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza başsağlığı ve sabırlar diliyor, saldırıda yaralanan eşine de acil şifalar temenni ediyoruz" denildi.

        Açıklama şöyle:

        "Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, 27 Temmuz 2015 günü, saat 19.20’de, Muş / Malazgirt İlçe Merkezinde, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Arslan KULAKSIZ ve eşinin bulunduğu özel araca silahlı saldırıda bulunulmuştur.

        Meydana gelen silahlı saldırıda ağır şekilde yaralanan Jandarma Binbaşı Arslan KULAKSIZ, kaldırıldığı Malazgirt Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, aynı gün saat 22.30’da şehit olmuştur.

        Hunharca, adice ve kalleşçe gerçekleştirilen bu saldırıyı şiddetle kınıyor, şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza başsağlığı ve sabırlar diliyor, saldırıda yaralanan eşine de acil şifalar temenni ediyoruz."

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN GENELKURMAY'DAN BİLGİ ALDI, ŞEHİT BİNBAŞI KULAKSIZ'IN AİLESİNİ ARADI

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muş'un Malazgirt ilçesindeki terör saldırıyla ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığından bilgi aldı.

        Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, saldırıda ağır yaralanmasının ardından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Arslan Kulaksız'ın vefatı nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e taziye dileklerini de iletti.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şehit Binbaşı Kulaksız'a Allah'tan rahmet, ailesine ve TSK camiasına başsağlığı dileğinde bulunduğu öğrenildi.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın saldırıyla ilgili olarak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'in yanı sıra Muş Valisi Vedat Büyükersoy'dan da bilgi aldığı kaydedildi.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şehit binbaşının saldırıda yaralanan eşi Sibel Kulaksız ile de bir telefon görüşmesi yaptığı, başsağlığı dilediği ve kendisine de geçmiş olsun dileklerini ilettiği öğrenildi.

        ANNE VE BABASINA YARIN SÖYLENECEK

        Muş'un Malazgirt ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'ın, Amasya'nın Merzifon ilçesine bağlı Ortaova köyündeki baba ocağında yas var.

        Ortaova köyünde şehidin babaevinde kalan ablası Emine Şallı'ya, kardeşinin şehit edildiği haberi, askeri yetkililer tarafından verildi. Kulaksız'ın babası Ömer (85) ile annesi Nevriye Kulaksız'a (80), sağlık sorunları nedeniyle acı haber verilemedi.

        Olayın duyulması üzerine şehidin babaevi ile evin bulunduğu sokağa Türk bayrağı asıldı.

        Evli ve 2 çocuk babası olan Arslan Kulaksız'ın, ağabeyi Dursun Kulaksız'ın 1990'da Amasya'da Yeni Çeltek Kömür İşletmesi'ne ait maden ocağında meydana gelen grizu patlamasında hayatını kaybettiği ve şehit binbaşının oğluna ağabeyinin adını verdiği öğrenildi.

        MUŞ VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

        Muş Valisi Vedat Büyükersoy, ilçe merkezinde eşi ve çocuğuyla birlikte bulunduğu otomobiline, teröristlerce düzenlenen silahlı saldırıda ağır yaralanan Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'ın şehit olduğunu söyledi.

        Vali Büyükersoy, yaptığı açıklamada, Binbaşı Kulaksız'ın Malazgirt Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını belirtti. Büyükersoy, "Milletimizin başı sağolsun" dedi.

        Vali Büyükersoy, saldırıda araçta bulunan Binbaşı Kulaksız'ın eşinin kolundan hafif şekilde yaralandığını ayrıca yine araçta bulunan kızının ise saldırıdan yara almadan kurtulduğunu açıkladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ