Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Firari sürücünün avukatı da şikâyet edildi

        Sedef ŞENKAL DEMİR/HABERTÜRK

        İstanbul Kadıköy Bağdat Caddesi’nde çiçekçi Mehmet Emin Kaya’nın yaşamını yitirdiği kazanın üzerinden 18 gün geçerken firari sürücü Murathan Öztürk’ün avukatı Melahat Uzunoğlu, Mağdur Hakları Daire Başkanlığı’na şikâyet edildi.

        Kardeşini Bağdat Caddesi’nde 9 Nisan 2006 tarihinde yaşanan trafik kazasında kaybeden Yeşim Ayöz’ün kurucusu olduğu Suat Ayöz Trafik Mağdurları Derneği, avukat Melahat Uzunoğlu’nun Mehmet Emin Kaya’nın kaldırımda uyumasına göz yuman belediye ve zabıta için şikâyetçi olacağı sözlerini şikâyet konusu yaptı.

        Avukat Uzunoğlu’nun meslek etiği ile bağdaşmayan açıklamalarda bulunduğu belirtilen şikâyet dilekçesinde, şunlar kaydedildi: “Ahlaka uygun davranacağını namusu ve şerefi üzerine ant içerek göreve başlayan bir avukat, sadece müvekkilini göz önünde bulundurarak yapmış olduğu açıklamalarla Mehmet Emin Kaya’nın yakınlarının içinde bulunduğu acılı durumu daha da artırmasına neden olmuştur.

        Yaya kaldırımlarının yayalara ait olduğunu ve bir aracın hiçbir şekilde kaldırımdan gitmeyeceği kuralını yok sayarak yapmış olduğu açıklamalar nedeni ile Avukat Melahat Uzunoğlu, Mehmet Emin Kaya’nın kaldırımda uyumasına göz yuman belediye ve zabıta için şikâyetçi olacağını söylemiştir. Avukatlık mesleğinin kurallarına uymaması ve trafik mağdurlarının yaşam hakkını yok sayması nedeni ile Avukatlık Kanunu’nun 134 ve devamı maddeleri uyarınca cezalandırılmasını saygıyla talep ederiz.”

        Dilekçe ayrıca Adalet Bakanlığı, Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Mağdur Hakları Daire Başkanlığı, Barolar Birliği İstanbul Barosu’na da gönderildi. Öte yandan Kaya’nın Kurtköy’deki evinde bulunan eşyalar dün ailesi tarafından toplandı ve ihtiyaç sahiplerine verildi. Kardeşleri ise hatıra olarak sadece kitaplarını aldı.

        RESİMLERİNİ KALDIRDILAR

        Bağdat Caddesi’nde ölen çiçekçi Mehmet Emin Kaya’nın olay yerindeki fotoğrafları kimliği belirsiz kişilerce kaldırıldı. Dün olay yerine gelen kardeşi Cengiz Kaya, “Resimleri kim neden kaldırmış bilemiyoruz. Buradan Mehmet’in fotoğraflarını kaldırabilirler ama vicdanların sesini susturamazlar” dedi

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ