Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika HDP, 17-25 Aralık için Meclis Araştırması istedi

        HDPGrup Başkanvekili Pervin Buldan ve İdris Baluken tarafından TBMM Başkanlığı'na verilen Araştırma Önergesi'nde, "17-25 Aralık yolsuzluk operasyonları başta olmak üzere Türkiye'nin yakın tarihindeki meydana gelmiş yolsuzlukların araştırılması" talep edildi.

        Baluken tarafından verilen Araştırma Önergesi'nde, 9 Ocak 2013 tarihinde Fransa'nın başkenti Paris'te öldürülen üç Kürt kadın siyasetçiye yönelik suikastin açığa çıkarılması ve suikast planında yer alan karanlık odakların belirlenmesi istendi.

        Baluken'in verdiği diğer Önerge'de, son günlerde Eğitim-Sen başta olmak üzere siyasi partilere, sendikalara, demokratik kitle örgütlerine ve muhaliflere yönelik başlatılan operasyonların tüm boyutlarıyla araştırılıp hukuksuzlukların ortaya çıkarılması ve kamuoyunun konuyla ilgili bilgilendirilmesi içinMeclisAraştırması açılması gerektiği belirtildi.

        Buldan tarafından verilen diğer önergede ise İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun'un uluslararası ve ulusal olmak üzere siyasi ve toplumsal etkileri, uygulamada doğan sorunların ve düzenlemenin "sansür kanunu" olmaktan çıkarılması içinMeclisAraştırması açılması istendi.

        PERVİN BULDAN: ERİŞİMİ ENGELLENEN SİTELERİ SORDU

        HDP Grup BaşkanvekiliPervinBuldan, terör örgütü propagandası yaptığı iddiasıyla erişimi engellenen 96 internet sitesinin nasıl belirlendiğini sordu.

        Buldan, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu önergede, Türkiye'nin basın özgürlükleri sıralamalarında hızla gerilediğini, bazı basın yayın organlarının propaganda odaklı yayınları nedeniyle de basının itibarının zedelendiğini belirterek, "Hükümetin baskılarına boyun eğmeyen özgür basın kurumları ise militan bir hukuk anlayışıyla sindirilmeye çalışılmaktadır" ifadesini kullandı.

        Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın bir televizyon programında bazı basın yayın organları için "Bunlar suç makinesi. Terör örgütünü övüyorlar" dediğini bildirenBuldan, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığınca 96 internet sitesine erişimin engellendiğini kaydetti.

        Bu sitelerin arasında yayında olmayan sitelerin de bulunduğunu savunanBuldan, şu soruları yöneltti:

        "TİB söz konusu engelleme kararında Bülent Arınç'ın talimatıyla mı hareket etmiştir? Terör örgütü propagandası yaptığı iddia edilen bu siteler bu eylemi ne zamandır gerçekleştirmektedir ve engellemenin bu tarihte başlamasının gerekçesi nedir? Hakkında engelleme kararı verilen 96 site hangileridir? TİB'in erişim engeli getirdiği siteler nasıl belirlenmiştir ve hangi yayınlarından ötürü engellenmişlerdir? TİB'in olmayan site 'ksp-dcs.com'u engellesinin sebebi nedir?"

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ