Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Ağrı Doğubeyazıt ve Erzurum Horasan'da askere silahlı saldırı: 4 asker yaralı

        Doğan Haber Ajansı Ağrı'da bir askerin şehit olduğu haberini, saat 16:58'de iptal ettiğini duyurdu.

        2 ilde askere saldırı düzenlendi. Erzurum'da 1 asker yaralanırken, Ağrı'da ise 3 asker ise yaralandı.

        Erzurum'un Horasan ilçesinde otomobiliyle göreve giden Astsubay Nazmi Altun siahla vurularak yaralandı.

        ERZURUM'DA ASKERE ATEŞ AÇILDI

        9. Kolordu Komutanlığı 34. Mühimmat Bölüğü'nde görev yapan Astsubay Üstçavuş Nazım Altun'un işe gittiği sırada kullandığı aracı, Üçyol mevkisi TEDAŞ kavşağında arıza yaptı.

        Aracından inen Altun'a bu sırada yanına yaklaşın siyah renkli bir araçtan ateş açıldı.

        Yaralanan Altun, olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince Horasan Devlet Hastanesine kaldırıldı.

        Yaralı astsubay, buradaki ilk müdahalenin ardından ambulans helikopterle Erzurum'a sevk edildi.

        Önceki gün Muş Malazgirt'te ailesiyle birlikte evine dönen Binbaşı Arslan Kulaksız'ın aracı arıza yapmış, aracından inen Binbaşı siyah bir araçtan açılan çapraz ateşle şehit edilmişti.

        ERZURUM VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA!

        Erzurum'un Horasan İlçesi'nde otomobiliyle göreve giden Astsubay Nazmi Altun siahla vurularak yaralandı. Genelkurmay olayın bir törer saldırı olduğunu açıklarken, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak "terörle ilgisi yok" dedi. Altun'un kazayla kendini vurduğu iddia edildi.

        Erzurum'un Horasan ilçesinde görev yapan Astsubay Üstçavuş Nazmi Altun (26), dün sabah saatlerinde görev yeri olan İlçe Garnizon Komutanlığına kendisine ait özel araçla giderken otomobili arızalandı. İddiaya göre arızayla bakmak için otombilinden inen Altun'a silahlı saldırı düzenlendi. Genelkurmay Başkanlığı, konuyla ilgili yahtığı açıklamada, "34'üncü Mühimmat Bölge Komutanlığı'nda (Erzurum) görevli astsubayımıza, birliğine giderken Erzurum/ Horasan İlçe merkezinde aracının arıza yapması üzerine, inerek aracını kontrol ettiği esnada, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından silahlı saldırıda bulunulmuştur. Personelin karşılık vermesi üzerine teröristler olay bölgesinden kaçmıştır. Olayda karın bölgesinden yaralanan astsubayımız, yaralı olarak birliğine aracı ile intikal etmiş, müteakiben birlik komutanlığınca Erzurum Asker Hastanesine sevk edilmiştir. Personelin hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Horasan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince saldırganları yakalama çalışmalarına başlanmış olup, bu kapsamda, ilçenin giriş-çıkışları kontrol altına alınmıştır" denildi.

        Genelkurmay'ın "terör saldırısı" olarak açıkladığı olayla ilgili Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak ise "Terör saldırısına bağlı bir yaralanma olmadığı değerlendirilmektedir" açıklaması yaptı.

        Vali Altıparmak, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Horasan'da bir TSK mensubu personelimiz silahla yaralanmıştır, Terör saldırısına bağlı bir yaralanma olmadığı değerlendirilmektedir" dedi...

        Valilik kaynakları da olayın terör saldırısı olmadığı, aracı arıza yapan astsubay Altun'un araçtan indikten sonra yanına yaklaşan siyah araçtan şüphelendiğini ve belindeki silahı çıkarmak isterken yanlışlıkla kendisini vurduğunu düşünüldüğünü ifade ettiler. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

        AĞRI'DA ASKERE ROKETATARLA SALDIRI

        Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde zırhlı araca düzenlenen terör saldırısında, 3 asker yaralandı.

        Alınan bilgiye göre, Ağrı Dağı eteklerinde bulunan Yaygın Yurt köyü mevkisinde devriye görevi yapan zırhlı askeri araçlardan birine, terör örgütü PKK üyelerince roketatarlı saldırı düzenlendi.

        Saldırıda, araçtaki 3 asker yaralandı. Ambulansla Doğubayazıt Devlet Hastanesine kaldırılan askerlerden biri Erzurum'a sevk edildi.

        Saldırının ardından diğer zırhlı araçtaki askerler çevre güvenliğini aldıktan sonra teröristlere karşılık verdi. Olay yerine geldikleri ve açılan ateşte ağır hasar aldığı belirtilen pikabı da burada bırakan teröristler, sazlık alana kaçtı.

        Teröristlerin yakalanması için bölgede havadan ve karadan başlatılan operasyon sürüyor. (DHA)

        TSK'DAN AÇIKLAMA

        TSK "Ağrı’da teröristlerce zırhlı kobra aracına roket atarlı saldırıda bulunuldu. Biri ağır 3 uzaman jandarma çavuş yaralandı." açıklaması yaptı.

        YÜKSEKOVA'DA SALDIRI

        Terör örgütü PKK tarafından Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki adliye ve polis lojmanlarına düzenlenen saldırıda binalarda hasar meydana geldi.

        Yüksekova ilçe merkezinde dün akşam saatlerinde terör örgütü PKK tarafından İlçe Emniyet Müdürlüğü binası arkasındaki adliye lojmanları ile İpekyolu'ndaki polis lojmanlarına roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırının ardından olay yerinde inceleme yapıldı.

        Roketlerin isabet ettiği binalarda küçük çapta hasar oluştuğu görüldü.

        Saldırı sonrası bölgede yürütülen geniş çaplı operasyonun devam ettiği öğrenildi. (AA)

        ELAZIĞ'DA ASKERİ ARACA BOMBALI SALDIRI

        Elazığ'ın Karakoçan İlçesi yakınlarında askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce yola konulan bomba, uzaktan kumanda ile patlatıldı. Saldırıda şans eseri ölen ve yaralanan olmazken, askeri araç hafif hasar gördü.

        Karakoçan İlçesi'ne bağlı Akçiçek Köyü'nde, saat 17.00 sıralarında, askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen patlayıcı madde, uzaktan kumanda ile patlatıldı. Olayda şans eseri ölen ve yaralanan olmazken, askeri araç hafif hasar gördü. Patlama sonrası olay yerinde yapılan incelemede, mutfak tüpü ile desteklenmiş el yapımı bir patlayıcı olduğu ve mutfak tüpünün patlamadığı belirtildi.

        Güvenlik güçlerinin inceleme yaptığı sırada, ormanlık alan içinden güvenlik güçlerine 2 el silahla ateş açıldığı belirtildi. Güvenlik güçlerinin de karşılık vermesi üzerine teröristlerle kısa süreli çatışma çıktığı belirtildi. (DHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ