Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Şırnak'ta Görmeç'te askere silahlı saldırı: 3 asker şehit

        Şırnak Görmeç'te askerlere ateş açıldığı bildirildi.Genelkurmay'dan yapılan açıklamada, silahlı saldırıda 1 subay, 1 erbaş ve 1 erin şehit olduğu, 1 teröristin ise silahıyla birlikte etkisiz hale getirildiği bildirildi.

        ŞEHİTLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

        Şırnak'ta izinden dönen askerlerin birliklerine götürülmesi için konvoyun yol emniyeti için askerlere PKK'lı teröristlerin açtığı ateşle yaşamını yitiren 3 askerden Piyade Üsteğmen İbrahim Tanrıverdi, er Kaan Kandemir ve Piyade Onbaşı Hamza Yıldırım'ın ailelerinin oturduğu Malatya, Denizli ve Ankara'ya şehit ateşi düştü.

        Üsteğmen Tanrıverdi'nin Malatya kent merkezinde oturan ailesine, er Kaan Kandemir'in Denizli'nin Çivril İlçesi'nde oturan ailesine ve Piyade Onbaşı Hamza Yıldırım'ın Ankara'nın Etimesgut ilçesinde oturan ailesine askeri yetkililer haber verdi.

        TÖREN DÜZENLENDİ

        PKK'lılar tarafından yol güvenliği sağlayan askerlere yapılan saldırıda Teğmen İbrahim Tanrıverdi, Piyade Er Ömer Kandemir ve Hamza Yıldırım (23)için Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

        Törene Şırnak Valisi Ali İhsan Su, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar, askeri erkân ve vatandaşlar katıldı. Törenin ardından şehit cenazeleri helikopter ile memleketlerine gönderildi.

        GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

        Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle;

        Kara Kuvvetleri 6'ncı Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'na (Şırnak/Akçay) ait Görmeç ve Seslice Üs Bölgelerine izinden dönen personeli götürmek üzere planlanan konvoyun yol emniyetini almak için görevlendirilen unsurlarımıza, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından yapılan saldırı neticesinde 1 subay, 1 erbaş ve 1 er olmak üzere 3 kahraman personelimiz şehit olmuştur.

        Olay bölgesine İHA, silahlı helikopterler ve komando unsurları sevk edilmiş, 1 terörist silahı ile birlikte etkisiz hale getirilmiştir.

        Teröristlere yönelik operasyon devam etmektedir.

        Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz.

        Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

        AA

        Şırnak'ta 3 askerin şehit edilmesinden sonra Küpeli Dağı'nda hava destekli operasyon başlatıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ