Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem PKK’lı teröristler yol kesip 70 kişiyi 2 saat rehin aldı

        HABER MERKEZİ/TUNCELİ-PÜLÜMÜR

        Tunceli’de dün saat 16.00 sıralarında Pülümür- Erzincan Karayolu’nu kesen PKK’lı teröristler, 2 kamyon ve TIR’ı ateşe verdikten sonra ormanlık alana kaçarak izlerini kaybettirdi. Yanan araçlardan biri, freninin boşalması sonucu bir otomobil ve minibüse çarparak Pülümür Çayı’na uçtu.

        Otomobil ve minibüsteki yolcuların son anda araçları terk etmesi faciayı önledi. Yakılan araçlar nedeniyle karayolunun iki tarafında çıkan yangın Tunceli Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, karayolu yeniden trafiğe açıldı. Olayın ardından bölgede, Kobra helikopterlerin desteğinde operasyon başlatıldı. Kars-Erzurum-Iğdır Karayolu’nu dün gece hendek kazarak ve bombalayrak ulaşıma kapatan PKK’lılar, Kağızman Belediyesi’ne ait bir yolcu otobüsünde ve diğer araçlarda bulunan yaklaşık 70 kişiyi 2 saat rehin tuttu.

        Otobüsü ve 3 TIR’ı ateşe veren teröristler, olay yerinden kaçtı. Teröristler, Kars’ın Kağızman İlçesi’nde Karakurt-Denizgölü mevkisinde de yol keserek 20’ye yakın aracı ateşe verdi. Osmaniye’deki Karaçay Mesire Alanı’ndaki belediyeye ait su deposundaki görevlilere yönelik silahlı saldırıda, 1 polis memuru ile 1 belediye personeli yaralandı. Van’da Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı nizamiyesine PKK’lılar tarafından atılan el bombası nedeniyle bir uzman erbaş yaralandı.

        Hakkâri-Çukurca Karayolu’nun 40. kilometresindeki Şine Köprüsü mevkisinde, önceki akşam yola barikat kuran ve resmi kurumlara ait 2 aracı da ateşe veren teröristler, patlayıcı kullanarak elektrik direklerini yola devirdi. Teröristler, barikatların üzerine 6 mutfak tüpünden yapılmış patlamaya hazır düzenek bıraktı. Kırşehir’de, Suriye ve Azerbaycan plakalı 2 otomobilde bulunan biri kadın 6 kişinin emniyet müdürlüğü binasını sorması üzerine polis alarma geçti. İyi derecede Türkçe bildikleri belirtilen şüphelilerin bulunduğu araçların bulunması için kentin giriş ve çıkışlarında uygulama başlatıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ