Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Şeytan Adası'nda kayık faciası

        HABERTÜRK HABER MERKEZİ / Uğur USLUBAŞ

        Uluabat Gölü'nün ortasındaki Şeytan Adası'na su çıkarmak için giden 3 kişiyi taşıyan tekne parçalandı. 1 kişi boğularak öldü, 2 kişi su yüzeyindeki tahta parçalarına tutunup hayatta kaldı.

        Olay, Uluabat Gölü'ne kıyısı olan Eskikaraağaç köyünün karşısındaki Şeytan adasında meydana geldi. İddiaya göre, Kadir Bulut ve İsmail Kır, Karaağaç köyü kıyısından 2 kayığa binip Uluabat gölünün ortasında bulunan ve bir süre önce 6.5 milyon fiyat biçerek satılığa çıkardıkları Şeytan Adası'nda su çıkarmak için göle açıldı. Yanlarındaki 5 kişi ile birlikte adaya geçip gece geç saatlere kadar sondaj yapan Kır ve Bulut, saat 22.00 sıralarında köylerine dönmek istedi. Gurup 2 farklı kayığa binerek yola çıktı. İçinde 4 kişinin bulunduğu İsmail Kır'ın kayığı motor arızası yapınca adaya geri dönmek zorunda kaldı. İçerisinde 3 kişi bulunan Kadir Bulut'un kayığı ise dalgaların etkisiyle delinerek su almaya başladı. Kayığın ortadan ikiye ayrılmasıyla birlikte 3 kişi göle düştü. Mehmet Sürgü ve Mustafa Korkmaz, tahtalara tutunarak hayatta kalmaya çalıştı. Kadir Bulut ise yardım istemek için köye doğru yüzmeye başladı. Bulut bir süre sonra gözden kayboldu.

        GÖLÜN DİBİNDE DALGIÇLAR BULDU

        Olayı adadan gören İsmail Kır'ın köydekilere haber vermesiyle gölün ortasında mahsur kalan 2 kişi kurtarıldı. Kaybolan Kadir Bulut'un cesedini, jandarma, AKUT, AFAD, NAK, Sahil Güvenlik ekipleri 13 saatilik çalışma sonucu gölün dibinde buldu.

        6.5 MİLYONA SATILIĞA ÇIKARMIŞTI

        Boğularak hayatını kaybeden Kadir Bulut dede mirası olan 45 bin metre karelik Şeytan Adası'nı bir süre önce 6.5 milyona satılığa çıkarmıştı. Bulut'un adayı 6 milyon liraya satmak üzere bir şirket ile anlaştığı ancak ilgili kişilerin adada su çıkarsa satın alacaklarını belirtmesi üzerine Bulut ve hissedarlarının bir süredir adada sondaj çalışması yaptıkları öğrenildi. Adanın satışını daha önce internet üzerindeki bazı alım satım sitelerinden de duyuran Kadir Bulut bazı gazete ve televizyonlarda haber konusu olmuş ölmeden önce yaptığı açıklamada da "Adayı satmaya kıyamıyorum. Ada bize rahmetli dedemden kalma. Bazı hissedarların maddi durumları gereği mecburen satıyorum. Ben kışın devamlı buradayım. Yaban ördekleri hemen kıyıda. Balık desen ağını atıp tutabilirsin. Her şey doğal, havası güzel, her şey organik" diye konuşmuştu. Jandarmanın olayla ilgili tahkikatı sürüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ