Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Ağrı'da şehit olan Medet Mat'ın evine acı haber gitti

        PKK'lı teröristler tarafından Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'ne bağlı Karabulak Jandarma Karakolu'na düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan askerlerdenMedetMat'ın Adıyaman'ın Kahta İlçesi'ndeki babasının evine ateş düştü.

        Terhisine 2 ay kala şehit olanMedetMat'ın babası NusretMat, "Ne mutlu ki oğlum vatanı için şehit oldu" dedi.

        Ağrı Dağı eteklerindeki Karabulak Jandarma Karakolu'na PKK'lılar 2 ton patlayıcıyı yükledikleri traktörle saldırı düzenledi. Patlayıcının infilak ettiği saldırıda Jandarma ErMedetMatile silah arkadaşı şehit oldu, 31 asker ise yaralandı.

        Şehit asker MedetMat'ın babası NusretMat

        MedetMat'ın şehit olduğu haberi Adıyaman'ın Kahta İlçesi'ne bağlı İkizce Köyü'ndeki babasının evine ateş düşürdü. Öğle saatlerinde köye giden Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya ile İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Gurbet Keskin, baba Nusret ile anne NimetMat'a oğullarının şehit olduğu haberini verdi.

        Acı haber ile gözyaşına boğulan 5'i erkek 8 çocuk sahibi Nusret ve NimetMatçiftini askeri yetkililer ve yakınları teselli etti. Önünde ambulans hazır bekletilen şehit evine Türk bayrağı asıldı.

        TERHİSİNE 2 AY KALMIŞTI

        Terhisine 2 ay kala şehit olanMedetMat'ın sosyal paylaşım sitesindeki hesabından en son dün 'Biri vatan mı dedi hazırız Allah'ın izniyle' paylaşımını yaptığı görüldü.

        Oğlunun şehit olduğu haberinin ardından metanetli durmaya çalışan baba NusretMat, "Ne mutlu oğlum vatan için şehit oldu. Karakola saldıranların Allah belalarını versin" dedi. Aileyi ziyaret eden Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak ise saldırıyı kınayarak, PKK'nın biran önce silah bırakmasını istedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ