Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Selahattin Demirtaş: AK Parti-MHP savaş koalisyonu kurdu

        HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 7 Haziran seçimleri sonrasında Türkiye'de AK Parti- MHP savaş koalisyonu kurulduğunu iddia etti. Suruç katliamı nedeniyle Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Merkezi'ne başsağlığı ve geçmiş olsun ziyaretinde bulunanDemirtaş, MHP'yi eleştirdi, erken seçimle ilgili ise net mesajlar verdi.

        Demirtaş'ın açıklamalarından öne çıkanlar;

        Seçimden bu yana 7 Haziran akşamından bu yana bir savaş koalisyonu kuruldu aslında, AKP-MHP savaş koalisyonu. MHP seçim meydanlarında verdiği tüm sözleri unutarak 'Benimle yürü Türkiye' değil, arkasına taktıklarını Saray'ın bahçesine götürmüş durumda. Eminim MHP'ye oy veren tüm milliyetçiler bunu sorgulayacaktır.Saray'ın bahçesinde nöbet tutmak için mi MHP'liler bunlara oy verdiler? Dolayısıyla savaş koalisyonu kurulmuş durumda.

        "SEÇİM OLACAKSA BİR AN ÖNCE SAHAYA İNMEKTE FAYDA VAR"

        Zannediyorum erken seçime de bu savaş koalisyonu ile gidecek. Fakat seçim olacaksa da biran önce karar alıp, sahaya inmekte fayda var. Bir an önce Türkiye seçimini yapmalı. Ve artık bu defa AKP'nin köklü, kalıcı bir kurtuluş alternatifi ortaya çıkmalı. HDP buna hazırdır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ