Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Manisa'da katı atık depolama alanında yangın

        Ahmet ÜNSAL / MANİSA

        Manisa'nın Şehzadeler ilçesi Turgut Özal Mahallesi Spil dağı eteklerinde yıllar öncesinde vahşi çöp depolama alanı olarak kullanılan şehir çöplüğünde metan gazı sıkışmasıyla meydana gelen patlama sonrası yangın çıktı.

        Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına, Manisa Belediyesi ile İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri havadan ve karadan müdahale ediyor. Ekiplerin ormanlık alana sıçramaması için seferber olduğu yangın, gece saatlerinde başlayan yağmura rağmen kontrol altına alınamadı. Rüzgarın farklı yönlerden esmesi nedeniyle ekiplerin zorlandığı belirtildi. Çalışmaların sabaha kadar sürdürüleceği öğrenildi.

        PEŞ PEŞE PATLAMALAR OLDU

        Edinilen bilgiye göre, Manisa'nın Şehzadeler İlçesi Turgut Özal Mahallesi Spil Dağı eteklerinde yıllar öncesinde vahşi çöp depolama alanı olarak kullanılan şehir çöplüğünde metan gazı sıkışmasıyla patlama meydana geldi. Akşam saatlerinde peş peşe duyulan patlama seslerinin ardından 50 dönümlük çöplüğün doğu tarafında yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangında dumanlar şehrin üzerine bir karabulut gibi çöktü.

        İZİNLİ PERSONEL GÖREVE ÇAĞIRILDI

        Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı birimleri yangın bölgesine yönlendirildi. İzinde olan personel göreve çağrılırken, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri de söndürme çalışmalarına bölgeye geldi. Çalışmalara İzmir'den gelen yangın söndürme helkipterleri de katıldı. Orman ve itfaiye ekipleri karadan yangını kontrol altına almaya çalışırken, helikopterler de havadan tonlarca suyu yangın bölgesine bıraktı. Bölgede 112 Acil Sağlı ekipleri de hazır bekletildi. Ekiplerin ormanlık alana sıçramaması için seferber olduğu yangın, gece saatlerinde başlayan yağmura rağmen kontrol altına alınamadı. Rüzgarın farklı yönlerden esmesi nedeniyle ekiplerin zorlandığı belirtildi. Çalışmaların sabaha kadar sürdürüleceği öğrenildi.

        Manisa Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanı Ali Gül, 30 yıl içerisinde defalarca çıkan yangınla büyük tehlike oluşturan çöplük alanının Manisa'nın kanayan yarası olduğunu ve acilen ıslan çalışmaları yapılması gerektiğini ifade ederek, "Manisa'nın kanayan yarasıdır çöplük. Yangın vahşi depolama alanın doğu kısmında metan gazı patlamasıyla çıktı. itfaiye ve orman ekiplerimiz karadan, helikopterlerimizde havadan müdahale ediyoruz" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ