Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Muhsin Yazıcıoğlu anısına doğaya 2009 keklik bıraktı

        Sivaslı bir iş adamı tarafından Antalya'da yetiştirilen 2009 adet keklik, Büyük Birlik Partisi(BBP) merhum genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun doğum yeri olan Şarkışla ilçesine bağlı Elmalı köyünde doğaya bırakıldı.

        Antalya'da keklik yetiştiriciliği işiyle uğraşan Sivaslı iş adamı Bilal Aydın, 2009 yılında Kahramanmaraş'ta helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP eski Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu anısına bir kamyon kekliği Sivas'a getirdi. Yazıcıoğlu'nun doğum yeri olan Sivas'ın Şarkışla ilçesi Elmalı köyü yakınlarına getirilen keklikler doğaya bırakıldı. Kekliklerin üremesi için Elmalı köyü sahası en az 3 yıl ava kapatıldı.

        Öte yandan kekliklerin ayaklarındaki bilekliklerde bulunan "Muhsin Yazıcıoğlu" yazısı dikkat çekti. Doğa Koruma ve Milli Parklar Sivas Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kekliklerin besin, su ve barınma ihtiyaçlarının karşılanacağı belirtildi.

        Antalya'da keklik üretimiyle uğraştıklarını söyleyen iş adamı Bilal Aydın, "Rahmetli Başkanım Muhsin Yazıcıoğlu'nun köyüne keklik salmayı düşündük. Milli Parklar Koruma Müdürlüğü gözetiminde doğaya 2009 tane keklik saldı." dedi.

        Elmalı köyü muhtarı Murat Yıldırım ise "Doğal hayatı canlandırmak amacıyla doğaya bırakılan keklikler için hemşehrimiz olan Bilal Aydın Bey'e teşekkür ediyoruz. Muhsin Başkanın ölüm yılına hitaben 2009 tane keklik bölgemize bırakıldı. Biz de elimizden geldiği kadar özen göstereceğiz ve onları koruyacağız" diye konuştu.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ