Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika AK Parti Milletvekili Cemil Şeboy: 'Akan kanda HDP'ye oy verenlerin parmağı var'

        Seyhan KURTMAN / İZMİR

        AK Parti Milletvekilleri ile İzmir İl Başkanı Bülent Delican, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar sürecinde çeşitli parti ve kuruluşlar tarafından barış çağrısı amacıyla kurulan İzmir Barış Bloku'nda CHP'li bazı İzmir milletvekillerinin yer almasına ve bloğun İzmir'de Barış Mitingi düzenleme kararı almasına sert tepki gösterdi. AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Turhan, "Başbakanımız, teröre karşı ortak tepki verilmesi için bütün partilere çağrıda bulundu. CHP'nin dışında olumlu cevap alamadık. CHP İzmir milletvekillerinin sergilediği tavır da partilerinin genel politikasından sapmaya işaret ediyor. Bundan endişe ediyoruz" dedi. AK Parti İzmir MilletvekiiCemilŞeboyise "Bir ayağı parlamentoda, elinde silah bir ayağı elinde dağda olan sonra da barıştan, demokrasiden söz eden HDP'yi anlıyorum ama ona payanda olan CHP'li milletvekillerini anlamıyorum. Şu anda ölen polislerimiz, askerlerimiz, sivil insanlarımız var. Bu sivil insanların kanında hepsinin parmak izi var bu insanların. Hatta HDP'ye oy verenlerin de vardır" dedi.

        AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, 3 saat süren haftalık teşkilat toplantısıda İzmir milletvekilleri Nesrin Ulema, İbrahim Turhan, Hamza Dağ, Kerem Ali Sürekli, Hüseyin Kocabıyık veCemilŞeboyile bir araya geldi. Olası erken seçim, koalisyon görüşmeleri ve ülkedeki terör saldırıları ve çatışma sürecinin ele alındığı toplantıda, teşkilatın olası erken seçime yönelik hazırlıkları da ele alındı. Vekillerle yapılan toplantıya daha sonra İzmir'de AK Partili Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez., Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ile birlikte belediye hizmetlerine yönelik ikinci bir toplantı yaptı.

        "CHP VE HDP'NİN MESAİ BİRLİĞİ"

        Toplantının ardından milletvekilleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen AK Parti İzmir Milletvekili Bülent Delican, PKK'nın kanlı eylemlerine yeniden başladığını, HDP'nin de kendisine oy veren seçmenlere ihanet ederek PKK'nın eylemlerini kınamadığını ve Türkiye partisi olma söyleminin yalan olduğunun ortaya çıktığını savunarak, bu süreçte CHP'nin İzmir milletvekillerinin de HDP'nin de yer aldığı İzmir Barış Bloku'nda yer aldığını söyledi.

        Delican, blok tarafından İzmir'de ortak eylem kararı alınmasına tepki göstererek, "PKK saldırıları sonucu peş peşe şehit cenazeleri gelirken, CHP İzmir milletvekilleri, HDP'lilerle sözde barış bloğu adı altında devletin terörle mücadelesini zaafaf uğratmaya dönük mesai birliği yaparak kuruluş misyonuna ihanet etmektedir. İzmirlilerin bilmesini istiyoruz ki, bu işbirliğinın amacı asla barış değil tam aksine devletimizin bölücü teröre karşı verdiği kahramanca mücadeleyi zaafaf uğratmaktır. Bu bloktan beklenen PKK'ya kol kanat germeleri değil, PKK eylemlerini açıkça lanetlemeleridir" dedi.

        "MUHATAP ARTIK HDP, KANDİL OLMAZ"

        AK Partili Hüseyin Kocabıyık da, HDP'yi, 'bölücü örgütünün siyasi kolu' sözleriyle eleştirirken, CHP'li milletvekillerinin HDP'nin de yer aldığı blokta olmasının vahim olduğunu söyledi. "CHP niçin terör örgütünün doğrudan siyasi kolu olan bir organizasyona neden giriyor. İzmir'in gündemi budur" diyen Kocabıyık, "Çözüm sürecibitti mi" şeklindeki soruya ise, "11 Temmuz'daki KCK bildisi ile 'çatışmasızlık bitmiştir. PKK güçleri eylem yapacaktır' denildi. Neyi tartışıyoruz? Barış süreci devam eder, etmelidir de zaten. İnsanlar, toplumsal katmanlar, kesimler barışmalıdır, kardeş olmalıdır, kardeşliklerini temellendirmelidirler. Süreçte muhatap artık HDP, Kandil muhataplığında olmaz. Yeni bir dönem başlamıştır. Bu meseleler TBMM'de konuşulur, karara bağlanır. Muhatap gerekiyorsa ki, ben gerektiğin kanaatinde değilim, Kürt vatandaşlarımızın kendileridir" yanıtını verdi.

        "CHP'Lİ VEKİLLERDE SAPMA VAR"

        AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Turhan da, CHP'li vekilleri tepkisini dile getirerek, "Meşru bir hükümet vardır ve bütün terör eylemlerine yönelik mücadeleyi sürdürmeye kararlıdır. Devletin kamu düzenini sağlamaya yönelik girişimlerle, meşru güvenlik güçlerinin operasyonlarıyla eli kanlı terör örgütlerinin saldırılarını eşdeğer görmek, 'elini tetikten çekme ve barış' gibi söylemlerle adeta terör örgütüne meşruiyet kazandırma girişimleri başarılı olmayacaktır. Herkes aklını başına toplasın. Demokratik bir parlamentonun gereği gibi davransılar. Başbakanımız teröre karşı bütün partilere çağrıda bulundu. CHP'nin dışında olumlu cevap alamadık. CHP İzmir milletvekillerinin serglediği tavır da partilerinin genel politakasından sapmaya işaret ediyor. Bundan endişe ediyoruz" dedi.

        "HDP'YE OY VERENLERİN DE ÖLÜMLERDE PARMAK İZİ VAR"

        AK Parti MilletvekiliCemilŞeboyda, CHP milletvekillerini yanı sıra HDP ve HDP'ye oy verenlere de tepki göstererek, şöyle konuştu: "Bir ayağı parlamentoda, elinde silah bir ayağı elinde dağda olan, sonra da barıştan demokrasiden söz eden HDP'yi anlıyorum ama ona payanda olan CHP'li milletvekillerini anlamıyorum. Şu anda ölen polislerimiz, askerlerimiz, sivil insanlarımız var. Bu sivil insanlarımızın kanında hepsinin parmak izi var bu insanların. Hatta HDP'ye oy verenlerin de vardır.

        HDP seçmenini kandırmıştır. 'Barış ve demokrasi kuralları içerisinde parlamentoda devam edeceğim' demiş, seçim bittikten sonra gerçek güzünü göstermiştir. HDP eşittir PKK; farkı yoktur. Ama buna CHP'li milletvekilerinin destek olması, bizi esas üzen budur. Bunu İzmirli hemşehrilerimizin takdirine bırakıyorum. Sağlıklı düşünmelerini istiyorum. Biz mücademezini sonuna kadar devam edeceğiz. PKK'nin kökü kazınacaktır. Mücadele bu yöndedir. Hayırlı olmasını diliyorum. Kanın durmasını herkes istiyor, istemeyenler de var, o istemeyenlere destek olunmamalıdır."

        "OLASI ERKEN SEÇİMDE CHP-HDP İTTİFAKININ İŞARETİDİR"

        AK Partili Kerem Ali Sürekli ise, CHP'lilere yönelik tepkisini "Olası erken seçimde CHP-HDP ittifakının işaretidir" sözleriyle dile getirirken, Milletvekili Nesrin Ulema da "PKK ve HDP, devlete karşı hainlik bloğu oluşturdu. Bu bloğa rağmen CHP İzmir milletvekillerinin, hala 'PKK terör örgütüdür' demeyen HDP milletvekilleriyle birlikte Barış Bloku oluşturmasını milletimiz, İzmirlilere ve kamuoyuna sunuyoruz" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ