Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Hakkari-Çukurca karayolundaki mayınlar imha ediliyor

        Bölgede güvenlik güçleri ile teröristler arasında zaman zaman çatışmaların sürdüğü, kobra tipi helikopterlerin de PKK hedeflerini bombaladığı belirtildi.

        Jandarmanın 2 gün önce arama- tarama faaliyetleri sırasında yola önceden döşenen iki mayın Vali Erdoğan Gürbüz çeşmesi yakınlarında teröristler tarafından uzaktan kumanda ile peş peşe patlatılması ve bölgede patlatılmaya hazır başka mayın düzeneklerinin de bulunabileceği gerekçesiyle Hakkari-Çukurca karayolu halen kapalı.

        Güvenlik güçlerinin yaptığı mayın arama tarama faliyetleri sırasında şu ana kadar yolda çok sayıda patlayıcının tespit edildiği ve bunların yerinde imha edildiği belirtildi.

        Mayın temizle çalışmaları devam ederken, Hakkari-Çukurca Karayolu ile çevresinde zaman zaman çatışmalar da yaşınıyor. Bölgede yapılan operasyonların hava destekli olarak sürdürüldüğü ve kobra tipi helikopterlerin PKK'lıların bulunduğu alanları ateş altında tuttuğu belirtildi.

        Bu arada Üzümlü Gümrük Sınır Kapısında görev yapan ve PKK'lılar tarafından kaçırıldıkları düşünülen 7 memurdan da halen haber alanamıyor.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ