Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Boğaziçi saldırganı adliyeye gönderildi

        Mustafa ŞEKEROĞLU/İSTANBUL

        Beşiktaş Bebek’teki Boğaziçi Üniversitesi’nin Güney Kampüsü’ndeki, 1’inci Kız Öğrenci Yurdu’na 6 gün önce girerek kız öğrencilere dehşet anları yaşatan Yasin P. ,ile ilgili ayrıntılar ortaya çıktı. Gasp Büro Amirliği ekiplerince yapılan çalışmaların ardından 4 gün içinde kimliği tespit edilerek yakalanan Yasin P., olayla ilgili verdiği ifade de, genç kızın kendisini çağırdığını iddia etti. Ancak polisin genç kızla ilgili sorduğu sorulara cevap veremeyen Yasin P.’nin yalan söylediği belirlendi.

        İstanbul Boğaziçi Üniversitesi kız öğrenci yurduna girerek, bir öğrenciye tecavüze kalkışan Y.P., nöbetçi mahkemece 'cinsel saldırı ve kişiyi hürriyeti yoksun bırakma' suçlarından tutuklandı.

        İÇKİ İÇİP YURDA GİTMİŞ

        Polis tarafından sürdürülen soruşturma da ortaya çıkan ayrıntılara göre olay şöyle gerçekleşti; olay gecesi Rumelihisarüstü’nde arkadaşı B.A. ve kardeşi Ş.P. ile alkol alan Yasin P., sabaha karşı “ben bir yere gidip geleceğim “dedi. Sabah 06:00 sıralarında kampüsteki 1’inci Kız Öğrenci Yurdu’na girmek için yangın merdivenini kullanan Yasin P., kız öğrencilerin bulunduğu kata çıktı.

        ÖĞRENCİ KIZA CİNSEL TACİZDE BULUNDU

        Odaları dolaşan Yasin P., yatağında uyuyan G.N.B. adlı kız öğrencinin odasına girdi. Yasin P.’nin taciz etmesi ile genç kız uyandı. Karşısında jiletli bir kişiyi gören G.N.B., şok geçirdi. Yasin P., genç kızı tehdit ederek cinsel tacizde bulunmaya çalıştı . Saldırgan kendisine direnen genç kızın parmaklarını jiletleyerek yaraladı. G.N.B.’nin çığlıklarına yan odada kalan 2 kız arkadaşı yardıma geldi. 3 kızla yaşanan boğuşma sonrası saldırgan yurttan kaçmaya çalıştı. Bu sırada çığlıkları duyan güvenlik görevleside yardım için yurtta geldi. Polisin elde ettiği kamera görüntülerinde de ortaya çıkan ayrıntıda, saldırgan ile güvenlik görevlisi arasında kavga yaşanıyor. Güvenlik görevlisi, saldırganı yakalamaya çalışırken yaşanan boğuşma sonrası Yasin P. Kaçmayı başarıyor.

        POLİS ADIM ADIM TAKİP EDEREK BULDU

        Yaşanan bu olayların ardından 4 gün içinde saldırganı yakalayan Gasp Büro Amirliği ekipleri olaydan sonra soruşturma başlatmıştı. Polis zanlının kimliğini tespit etmek ve yakalamak için kamera görüntülerini inceledi. Kamera görüntülerinde zanlıyla ilgili bir çok ayrıntı elde edildi. Elde edilen görüntülere göre şüpheli sabah 06:00 sıralarında yurda giriyor. Yaşanan olayın ardından, kaçmaya çalışırken güvenlik görevlisi ile boğuşuyor. Ve üzerindeki gömlek yırtılarak çıkıyor. Güvenlik görevlisinin elinden kurtulan şüpheli, okul çıkışına geldiğinde 2 kişiyle buluşuyor. Atletli kalan saldırgan, bir kişiden tişört alarak üstünü değiştiriyor. Ardından 3 kişi bir ticari taksiye binerek uzaklaşıyor.

        Bu görüntülerden yola çıkan polis plakasını tespit ettiği ticari taksiciyi buldu. Şüphelilerin olaydan sonra Sarıyer’e gittiği belirlendi. Gittiği mahalle ve noktayı belirleyen polis 3 gün yaptığı çalışmada şüphelinin Yasin P. Olduğunu belirledi. Görüntülerde yer alan diğer iki kişilerden biri şüphelinin kardeşi Ş.P. ve arkadaşı B.A. olduğu tespit edildi. Soruşturmanın ardından motosiklet kuryesi olduğu öğrenilen Yasin P. Ve 2 kişi düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. 25 yaşında olduğu belirlenen Yasin P.’nin hırsızlıktan bir suç kaydı olduğu belirlendi.

        TEŞHİS EDİLDİ

        Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sürdürülen soruşturam da saldırıya uğrayan G.N.B., güvenlik görevlisi ve diğer 2 kız öğrenci şüpheliyi teşhis etti. Soruşturmanın ardından şüpheli Yasin P., tehdit etmek,yaralama ve cinsel taciz girişiminde bulunmak suçundan adliyeye gönderildi. Gözaltına alınan diğer iki kişi hakkında ise olaydan haberleri olup gizlemekten işlem yapıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ