Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Davutoğlu konuşuyor

        Başbakan Davutoğlu AK parti kadrolarına seslenerek; "Artık şu andan itibaren herkes yeni bir yolculuğa çıkmanın vaktinin geldiğini anlamalı. Tüm AK parti kadrolarıyla yeni bir yolculuğa çıkıyoruz Allah'ın izni ile. İşte sandığın yolu görünmeye başladı" dedi. MHP ile randevu talebi ile ilgili olrak da; MHP'nin yaptığı gibi herkese ödev biçmek siyasi partinin işi değil.Adama sorarlar sen ne yaptın? Bize sürekli ödev biçerek kimse siyaset sahnesinden çekilemez. Bize siyasi ödevimizi millet verir, kimseden ders almayız. Davutoğlu şunu yapsın, öyle gelsin. Kusura bakma ben gelirsem başım dik girer, başım dik çıkarım. Hesabımı da millete veririm" dedi.

        İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

        Anadolu 2001'de yeni bir yükselişe hazırlanıyordu. 14 yıl, bu 14 yıla bakıp tekrar tekrar düşünmeliyiz. Nelerle karşılaşmadık ki? Vesayet çabaları, provokasyonlar, parti kapatma eylemleri...

        14 yıl erdemin, irfanın, adaletin peşinde olduk. Biz hiçbir zaman kibire kapılmayız. 14 yıllık geçmişimiz içinde insan onuru ve adaletin sözcüsü olduk. Üzerine kara bulutlar çökmüş bir ülkeyi dünyanın parlayan yıldızı haline getirdik.

        "AK PARTİ 7 HAZİRAN'DA MİLLETİN MESAJINI ÇOK İYİ ANLADI"

        Şimdi yeni bir muhasebenin eşiğindeyiz. 7 Haziran seçimleri ile önümüzdeki dönemde Türkiye'nin huzur ve istikarının devamı bağlamında en önemli güvence bizim yolumuza devam etmemizdir. AK Parti hareketi 7 Haziran'dan sonra da milletin verdiği mesajı en açık şekilde anladı.

        Biz millete dönük herhangi bir şekilde sitemde bulunmadık. 7 Haziran seçimlerinin akşamında balkon konuşmasında vurguladığım gibi; milletimiz ne dediyse başımızın üzerinedir. Milletin iradesinin üzerinde bir irade tanımadık, tanımıyoruz.

        "TAM ANLAMIYLA DUMURA UĞRADILAR"

        Milletimiz bize 3 temel mesaj verdi.

        1- Ben AK Parti iktidarlarının hizmetinden memnunum, AK Parti'yi en büyük parti olarak tekrar görevlendiriyorum.

        Kaos senaryolarını harekete geçirenler tam anlamıyla dumura uğradılar. Bir takım senaryolar ürettiler. Meclis Başkanlığı zamanında bile ne gerekiyorsa onu yaptık.

        Seçim meydanlarında demokrasiden, barıştan bahsedenler seçimin ardından sırtını PKK'ya dayadı. Suruç katliamından sonra Türkiye'yi kaosa ve krize sokmak isteyen çevreler eş zamanlı olarak harekete geçti. Biz her bedeli öderiz ama millete bedel ödetmeyiz. Biz de eş zamanlı olarak bu tehditlere cevabını verdik.

        Teröre karşı son 30 yılın en etkin operasyonları yapıldı. Şehitler verdik yüreğimiz yanıyor. Gelecek nesillere bedel ödetmeyeceksek bugün gerekli tedbirleri almalıyız. Hiçbir zaman hükümette irade boğluğu olmadı. Birileri Suriye'deki gelişmelerden heveslenerek boylarının aşan hesaplara kalkıştılar.

        7 Haziran'dan sonra siyasi tabloyu da kendileri açısından başarı gördüler ve açık bir kalkışma içinde girdiler, hak ettikleri cevabı da aldılar.

        Bize milletimizin verdiği 2. mesaj: Size güveniyoruz ama, 14 yıl sonra kendi iç muhasebenizi yapma ihtiyacınız var.

        Biz neden oylarımızın düştüğü ile ilgili detaylı araştırmalar yaptık. Tek tek raporlar aldık. Seçim hazırlığı yaparken millete 7 Haziran'da verdiği mesajın alındığını anlatmalıyız. Arkadaşlar bizi hiçbir dış güç yıkamaz. Bizi bir tek kendi iç muhasebemizde yapacağımız eksiklikler yıkabilir.

        7 Haziran'da halk bize; "Sizi takdir ediyorum ama bu sefer hükümeti diğer partilerle kurun" Bu bizim tercihimiz değildi ama halk böyle istedi.

        Erken seçimde tek başına iktidar olma şansına en yüksek oranda sahip olan parti biziz. Buna rağmen erken seçimi halkımızın mesajına bir saygısızlık olarak gördük.

        HDP zaten baştan AK Parti ile asla demişti. Açık yüreklilikle söyleyeyim biz kibirli değiliz ama kim ki bize kibirli davranırsa ona haddini bildirmeyi en büyük sadakat kabul ederiz.

        'AK Parti erken seçimi kafaya koymuştu diyenlere sesleniyorum'; koalisyon için çok ciddi emek sarf ettik.

        Uzun vadeli bir koalisyon yürütmek mümkün değilse, kısa dönemli, süreli, ülkeyi seçime götürecek ama reformları yapacak bir ortak çalışma teklifinde bulunduk.

        "KILIÇDAROĞLU İLE MAHREM BELİRLEDİĞİMİZ KONULARI..."

        Kılıçdaroğlu ile görüşme gerçekleştirdik. 12 yıllık iktidar döneminden sonra bunu sürdürecek ama karşı partinin de ilkelerini dikkat almak temel bir farklılığı ortaya koydu. Bu farklılıklar masaya oturmadan önce de vardı. Bunların hepsi şeffaf seyretti. Görüşmelerle ilgili bir nüsha bende bir nüsha Sayın Kılıçdaroğlu’ndan vardır.Mahrem olarak belirlediğimiz hususlarda hiçbirimiz açıklama yapmayacağız, saygı çerçevesinde ilerleyeceğiz .

        Son görüşmemizde bize kısa dönemli, seçime yönelik bir durumun mümkün olmadığı iletildi.

        "1 YILDIR CUMHURBAŞKANIMIZLA ARAMIZDA FARKLILAŞMALAR OLMASINI BEKLİYORLAR"

        7 Haziran sonrasında tansiyonun düşmesi ve ortak sorumluluk anlayışı içinde harekete geçme zarureti vardı. Biz bunu yaptığımıza inanıyoruz.

        Cumhurbaşkanımızla benim aramda bazı farklara yönelik yorumları son derece talihsiz olarak görüyorum. 1 yıldır beklediler ki Cumhurbaşkanımızla aramızda farklılaşmalar, kamplaşmalar olsun... Daha çok beklerler....

        Kendileri küçük egolarının esiri olanlar Cumhurbaşkanımızla bizim aramızdaki ilişkiyi anlayamazlar.

        "ADAMA SORARLAR SEN NE YAPTIN?"

        Bütün liderlere çağrım şu: Gelin nezaket kurallarını yaygınlaştıralım. Birinin birine ödev vermesini kabul edemeyiz.

        MHP'nin yaptığı gibi herkese ödev biçmek siyasi partinin işi değil.Adama sorarlar sen ne yaptın?

        Bize sürekli ödev biçerek kimse siyaset sahnesinden çekilemez. Bize siyasi ödevimizi millet verir, kimseden ders almayız. Davutoğlu şunu yapsın, öyle gelsin. Kusura bakma ben gelirsem başım dik girer, başım dik çıkarım. Hesabımı da millete veririm.

        Bahçeli'den randevu istedim, ben herkesle istişareye açığım. Bahçeli daha seçim akşamı erken seçim için 15 Kasım'ı ön gördü. Ben onu her türlü ihtimale karşı ziyaret ettim ama koalisyon kapısını kapattığı için erken seçim öne çıktı.

        Eğer bir çözüm yoksa millete gitmekten başka hangi yol kalıyor? Seçim asla bir zehir değildir, seçim ve milli irade devadır, deva...

        "SANDIĞIN YOLU GÖRÜNMEYE BAŞLADI"

        Bütün şehitlerimizin evlatları hepimizin evlatlarıdır. Onlar için ne gerekiyorsa yapacağız.

        Siyasi liderlere mesajım; siyasi nezaket kuralları içinde iletişimimizi sürdürelim.

        Artık şu andan itibaren herkes yeni bir yolculuğa çıkmanın vaktinin geldiğini anlamalı. Tüm AK parti kadrolarıyla yeni bir yolculuğa çıkıyoruz Allah'ın izni ile. İşte sandığın yolu görünmeye başladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ