Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Şehit Ahmet Çamur'un cenaze törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı

        Hakkari Şemdinli'deki çatışmada şehit olan komiser Ahmet Çamur'un cenazesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törenle memleketi Trabzon'da son yolculuğuna uğurlandı.

        Hakkari Şemdinli'de şehit olan Başkomiser Ahmet Çamur, memleketi Trabzon'da toprağa verildi. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

        Cumhurbaşkanı Recep TayyipErdoğan, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde şehit düşen komiser Ahmet Çamur'un Trabzon'daki cenaze törenine katıldı. Taziye ziyareti sırasında şehit yakınlarının, "Polise ve askere vur emri verilsin" şeklinde söylemleriyle karşılaşan CumhurbaşkanıErdoğan, "Bir dakika dinleyin, şu anda polisin de askerin vur emri var" diye cevap verdi.Erdoğan'a şehidin bir yakını ise, "Bizim evden sana 6 oy verdik, şehidin kanını yerde bırakma" diye sitem etti.

        5 BİN KİŞİ UĞURLANDI

        Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde şehit düşen Komiser Ahmet Çamur, dün ikindi namazının ardından Çaykara Merkez Camii'nde kılınan cenaze namazı sonrasında Soğanlı Mahallesi'ndeki aile kabristanlığına defnedildi. 5 bin kişinin katıldığı törende Törene CumhurbaşkanıErdoğan, tabutun başucuna gelerek kalabalığa seslendi. CumhurbaşkanıErdoğan, şunları söyledi:

        "Musallada cenaze namazını kıldığımız Ahmet kardeşimizi ebedi yolculuğuna herhangi bir mevta gibi uğurlamıyoruz. İnanıyoruz ki, şehadet makamına ulaşmış olan şehidi uğurluyoruz. Ne mutlu onun ailesine, ne mutlu onun tüm yakınlarına. Peygamberlikten sonra makamların yücesi olan böyle bir makama Ahmet kardeşimiz ulaşmış durumda. Terör denilen bir bela ile karşı karşıyayız. Bazı şeyler biliniyor, bazı şeyler bilinmiyor. Değerli kardeşlerim kendisine silah doğrultana askerimizin de polisimin de vurma yetkisi vardır, bu kesindir. Yüzlerce teröristi askerimiz polisimiz aslında gömmüştür. Yeterli mi yeterli değil. Bu mücadele devam edecek. Rehavete kapılmak yok. Kıyamete dek bu mücadele sürecektir. Bir tarafta hak olacak, bir tarafta batıl olacak. Bunlar batılın askerleridir. Bu batılın askerlerine karşı da bu mücadeleyi milletle hep beraber sürdüreceğiz. Bilesiniz ki, er ya da geç bu konuda hakka teslim olanlar galip gelecektir."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ