Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Acı haberi akraba ziyaretinde aldılar

        Hatay'ın Belen İlçesi'ndeki akrabalarının yanında olan şehidin anne ve babasıyla Ceyhan'daki kardeşlerine acı haberi komutanlar verdi. Şehit Ferdi Gerekli'nin Ceyhan İlçesi'nin İstiklal Mahallesi'ndeki kuaför ağabeyi Kadir ile kız kardeşi Nazan'a şehit haberini Garnizon Komutanı Binbaşı Murat Kütükçü ile Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Ayhan Evli verdi. Ağabeyi Kadir Gerekli acı haberi alınca göz yaşlarına boğuldu. Şehidin kız kardeşi Nazan Gerekli ise sinir krizi geçirip bayıldı. Nazan Gerekli'ye ilk müdahaleyi sağlık ekipleri yaptı.

        Şehidin babası Adnan ile annesi Aysel Gerekli'nin ise Hatay'ın Belen İlçesi'ndeki bir akrabalarının yanında olduğu ve acı haberi orada aldığı belirtildi. Adnan ve Aysel Gerekli'nin 4 çocuğundan biri olan evli ve 1 çocuk babası şehit uzman çavuş Ferdi Gerekli'nin 2000 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne katıldığı ve 6 yıldır da Siirt'te görev yaptığı bildirildi.

        ZIRHLI ARACI KULLANIYORMUŞ

        Şehit uzman çavuş Ferdi Gerekli'nin, 7 arkadaşıyla birlikte şehit olduğu patlama sırasında zırhlı aracı kullandığı ortaya çıktı. Acı haberi duyan şehidin komşuları da baba evine ve kendi evlerine Türk Bayrağı astı.

        ACI HABERİ AKRABA ZİYARETİNDE ALDILAR

        Şehit uzman çavuş Ferdi Gerekli'nin anne ve babasına acı haber, akraba ziyareti için gittikleri Hatay'da verildi. Hatay'ın Belen İlçesi'ndeki akrabalarının yanında kalan şehidin babası Adnan Gerekli'ye acı haber, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın ile 39'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda görevli rübetliler tarafından verildi. Ziyaret için annesinin İskenderun İlçesi'ndeki evinde bulunan şehidin annesi Aysel Gerekli'ye ise acı haberi İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İlçe Emniyet Müdürü Zeki Bal verdi. Şehidin babası Gerekli, Belen Kaymakamı Aydın ile birlikte İskenderun'a eşinin yanına geldi. Adnan ve Ayşe Gerekli ile birlikte şehidin anneannesi Ayşe Aydın'ın, "Oğlum, oğlum, oğlum" diye haykırması yürekleri dağladı. Şehidin anne ve babası, İskenderun Belediyesi'nin tahsis ettiği araçla, Adana'nın Ceyhan İlçesi'ndeki evine gönderildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ