Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Başbakan Davutoğlu, Yarbay Mehmet Alkan'ın sözlerine ne dedi?

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçici hükümeti kurma görevini verdiği Başbakan Ahmet Davutoğlu, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde kardeşi şehit Ali Alkan'ın cenazesinde ağabey Yarbay Mehmet Alkan'ın gündeme damga vuran sözlerinin sorulması üzerine açıklama yaptı.

        Davutoğlu, açıklamasında "Bu yarbayımızın silah arkadaşları da bu vatan için çarpışıyor. Bir kardeş acısı ile bu sözlerin sarfedildiğini düşünüyorum. Ama TSK mensuplarının en derin acılara bile vakar içinde dimdik durabileceğini de biliyorum. Acıları anlıyoruz ama bu vakaarın korunması gerektiğini düşünüyorum." dedi.

        Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle;

        Zor günlerden geçiyoruz. Her eve düşen bu acı bizim de yüreğimize düşüyor. Türkiye 78 milyonluk bir büyük aile. Nasıl kenetlendiğimizi de dünya şahit. Ateş düştüğü yeri daha fazla yakar. Onlarca şehit ailesi ile konuştum hala hatırladığımda gözlerimi yaşartan insani dialoglar duyduk. Başsağlığı için aradığım anne ve babanın vatan sağolsun demesini... Aradığım şehit ailelerinden sitemkar ifadeler duymadım. GATA'da gazileri ziyaret ettim. Bir gazimiz şuradan çıkayım hemen gidip mücadele edeceğim dedi. Annesi ben evladımı bu günler için yetiştirdim dedi. Bugünler vakar içinde davranma günleri. Bizim askerimizin, subayımızın bilinci, şuuru bu. Bu yarbayımızın silah arkadaşları da bu vatan için çarpışıyor. Bir kardeş acısı ile bu sözlerin sarfedildiğini düşünüyorum. Ama TSK mensuplarının en derin acılara bile vakar içinde dimdik durabileceğini de biliyorum. Acıları anlıyoruz ama bu vakaarın korunması gerektiğini düşünüyorum.

        YARBAY ALKAN'IN SÖZLERİ

        Yarbay Mehmet Alkan, Şırnak'ta şehit olan kardeşi Ali Alkan'ın Osmaniye'deki cenazesinde "Buranın vatan evladı, 32 yaşında, daha vatanına, sevdiklerine doymadı, dünyaya doymadı, bunun katili kim? Bunun sebebi kim? Şu güne kadar 'çözüm' diyenler neden şimdi 'sonuna kadar savaş' diyor. Sırça saraylarda 30 tane korumayla gezip zırhlı arabalara binip de 'şehit olmak istiyorum' diye bir şey yok. PKK'ya yardım edenler de kahrolsun, Öcalan'a yardım edenler de kahrolsun." demişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ