Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Dere yatağına 19 kat bina

        GAZETE HABERTÜRK

        Selin vurduğu Ortahopa Mahallesi’nde, 2013 yılında vadiden mahallenin ortasını aşarak denize dökülen derenin bilinçsizce kurutulması ve dere yatağının imara açılması bugünkü tabloyu ortaya çıkardı. Vadiden gelen yağmur suyunun denizle buluşmasını sağlayan dere yatağına biri 14, diğeri 19 katlı 2 büyük bina inşa edildi.

        Ortahopa sakinlerinden Uğur Turudoğlu, 2 bina için yargıya başvurdu. Mahkeme kararına rağmen inşaat devam etti. Dosyanın Danıştay’da olduğunu belirten Turudoğlu, “Derenin kurutulmasının felakete yol açacağını söylemiştik. Dikkate almadılar. Karadeniz’de dereleri rahat bırakmazsak bu felaketlerle karşılaşırız’’ dedi.

        ISLAH SETİ SELİ TUTMADI

        Hemen her yerinden dereler geçen Hopa’nın Sugören Mahallesi, selden en fazla payını alan yerlerin başında geldi. Mahalleye adını veren derede birkaç yıl önce ıslah çalışması yapıldı. Dere kenarına taşkını önleyebilmek için beton setlerle ilave yapıldı ama sel yıllar önce inşa edilen setleri önüne katıp sürükledi. Sugörenli Şevket Kibar, ıslah çalışmalarının baştan savma yapıldığını iddia etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ